HELSINKI. Lee Erwin onnistui avaamaan tiistain Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelussa liettualaista Panevezysia maalitilinsä HJK:n paidassa. Veikkausliigaan palannut skotlantilaishyökkääjä on kokenut vaikean alun helsinkiläisseuran vireongelmien myötä.

Valkeakosken Hakassa kaudella 2022 maalikuninkuuden 20 osumallaan Veikkausliigassa voittanut Erwin teki heinäkuun alussa loppukauden mittaisen sopimuksen HJK:n kanssa. Viimeiset puolitoista vuotta kuluivat Libanonissa Al Ahedin riveissä.

Erwin iski tiistaina HJK:n avausmaalin Töölön Bolt Arenalla pelatussa Panevezys-parin toisessa osa-ottelussa. Skotlantilainen puski pallon komeasti boksin sisältä verkkoihin Santeri Hostikan keskityksestä.

1-1-tasatuloksen Töölöstä napannut Panevezys jatkoi kuitenkin seuraavalle kierrokselle yhteismaalein 4-1.

– On aina mukava tehdä maali, mutta olisin voinut olla tekemättäkin, jos olisimme päässeet seuraavalle kierrokselle. Toivottavasti asiat kääntyvät paremmiksi seuraavalla kerralla, Erwin kommentoi SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

HJK:lla on ollut hankala vire alla viimeisinä viikkoina. Panevezys-ottelusarjan tappion lisäksi joukkue putosi Suomen Cupista 0-1-yllätystappiolla EIF:iä vastaan ja hävisi Veikkausliigan kärkipään ottelun Ilvekselle Tammelassa 0-3-lukemin.

Lähtökohdat eivät ole olleet myöskään Erwinille helpoimmat joukkueen vaikeuksien myötä.

– Vaikeaa on ollut. Ei se ole ollut ideaali tilanne. Kyse on siitä, miten pystymme muuttumaan ja kääntämään tämän heikon vireen.

– Palaamme nyt harjoituksiin ja jätämme tämän tappion taaksemme. Sitä on hyviä ja huonoja aikoja. Meidän on selvitettävä, miten saamme käännettyä tämän.

Vaikka joukkueella on ollut pelissä ongelmia, se ei ole vaikuttanut Erwinin omaan sopeutumiseen.

– Ei laisinkaan. Kaikki ovat toivottaneet minut tervetulleeksi ja olen saanut peliaikaa, skotti sanoi.

HJK kohtaa seuraavaksi Erwinin entisen seuran Hakan tulevana lauantaina. Europelit tulevat jatkumaan myöhemmin Konferenssiliigan karsintojen kolmannella kierroksella.

Vastustaja Konferenssiliigan karsinnoissa selviää 22. päivä heinäkuuta arvonnassa.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!