Turkki eteni tiistaina miesten EM-kisojen puolivälieriin kaatamalla Itävallan 2-1.

Ottelun avausmaali nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla. Turkin kulmapotku aiheutti sekasorron maalin edustalla, kun Itävallan puolustus ei saanut purettua palloa pois. Lopulta Merih Demiral siirsi kuulan lähietäisyydeltä verkkoon.

Itävalta painoi takaiskun jälkeen hetken kovaa päälle, muttei saanut murrettua Turkkia. Tauolle mentäessä Itävallalle oli kirjattu kuusi maalintekoyritystä ja Turkille kolme.

Tunnin kohdalla Turkki heilutti verkkoa toistamiseen, kun Demiral puski pallon kulmapotkusta maaliin.

Itävalta kavensi vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Michael Gregoritsch siirsi kulmapotkussa pallon taka-alueelta maaliin. Tasoitusta se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.

Lohkovaiheen jälkeen Itävaltaa povattiin turnauksen mustaksi hevoseksi, kun se eteni voittajana jatkoon lohkosta, jossa olivat myös Ranska, Hollanti ja Puola.

Turkki kohtaa puolivälierissä Hollannin, joka voitti aiemmin tiistaina Romanian 3-0. Kaikki puolivälieräparit ovat nyt selvillä.