HELSINKI. Toni Korkeakunnas myöntää HJK:n pelaajaringin olevan tällä hetkellä liian suuri. Klubin päävalmentaja aikoo typistää joukkueensa kokoonpanoa tehdäkseen ryhmästä yhtenäisemmän.

HJK putosi tiistaina Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella liettualaiselle Panevezysille yhteismaalein 1-4 Töölön Bolt Arenalla.

Viime kauden jälkeen korvattu Korkeakunnas, 56, palasi toukokuun loppupuolella HJK:n päävalmentajaksi erotetun Ferran Sibilan paikalle. Hän on vahvistanut Veikkausliigan siirtoikkunan auettua kesän aikana joukkuetta lukuisilla uusilla nimillä.

Tänään maalinteossa onnistunut hyökkääjä Lee Erwin, Belgiasta KV Oostendesta saapunut laituri Alessandro Albanese ja ZV Zulte Waregemista saapunut virolainen keskikenttäpelaaja Kevor Palumets ovat jokainen vasta saapuneet seuraan. Karsruherista Saksasta palannut toppari Daniel O’Shaughnessy on loukkaantuneena.

Myös tänään ensimmäisen ottelunsa paluunsa jälkeen pelannut Kai Meriluoto tuli takaisin lainaltaan Puolasta Stal Mielecistä. Samalla Korkeakunnaksella on käsissään myös Sibilan ennen kautta tekemät lukuisat hankinnat.

Korkeakunnas vahvistaa, että muutoksia on tulossa molempiin suuntiin, jotta ryhmästä saataisiin yhtenäisempi. HJK-luotsi ei paljastanut, keitä pelaajia olisi mahdollisesti jättämässä helsinkiläisseuran.

Viime kaudella kun Korkeakunnas saapui kesken kauden Toni Koskelan tilalle pelaajisto oli liian kapea ja uusia hankintoja jouduttiin ajamaan välittömästi sisään. Nyt tilanne on päinvastainen.

– Meillä on tilanne, että on tietyllä tapaa kokoonpanossa liikaakin pelaajia. Meillä on pelaajia, joille me haluamme löytää sen oikean ympäristön ja seuran, Korkeakunnas kommentoi SuomiFutis-sivuston kysymykseen lehdistötilaisuudessa.

– Me saisimme silloin tästä joukkueesta yhtenäisemmän. 30 pelaajan rinki ei ole välttämättä ihan ideaali. Sitä kohti tehdään molempiin suuntiin töitä, että saisimme joukkueesta haluamamme näköisen.

– Kaikki ovat ihmisiä ja minä olen ihmisten valmentaja. Haluamme löytää heille yhteisymmärryksessä uuden seuran, jotka eivät tuo meille tällä hetkellä lisäarvoa. Ei tässä olla ketään heittämässä yli laidan. Yritämme myös vahvistaa joukkuetta.

HJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa lauantaina kotonaan Hakan. Neljäntenä sarjataulukossa oleva valkeakoskelaisseura on vain pisteen toisena majailevia helsinkiläisiä perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

HJK:n europelit puolestaan jatkuvat Konferenssiliigan karsintojen kolmannella kierroksella. Vastustaja selviää heinäkuun 22. päivä suoritettavassa arvonnassa.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!