Kolumbian päävalmentaja Nestor Lorenzo lyttää Copa Américan finaaliin suunnitellun pidemmän puoliaikatauon. Argentiinan ja Kolumbian välinen loppuottelu on väistymässä 45 minuutin jälkeen 25 minuutin ajaksi syrjään pop-tähti Shakiran konsertin tieltä.

Yhdysvalloissa järjestettävässä Copa Américassa nähdään ensimmäistä kertaa turnauksen historiassa pohjoisamerikkalaisesta urheilusta tuttu puoliaikakonsertti. Kolumbialaislaulaja Shakira saa kunnian avata pelin.

B/R Football

@brfootball
Shakira will perform at the Copa América final in Miami on Sunday 🎤🇨🇴

Shakiran puoliaikakonsertin myötä normaali jalkapallo-ottelun 15 minuuttinen tauko venyisi 25 minuuttiseksi. Lorenzo antoi kisajärjestäjien suunnitelmalle täystyrmäyksen.

– Sen pitäisi olla saman mittainen kuin missä tahansa pelissä. Sen pitäisi olla 15 minuuttia sääntöjen mukaisesti, Kolumbian päävalmentaja arvosteli lehdistölle.

Lorenzo on huolissaan myös pidennetyn tauon fyysisistä vaikutuksista pelaajiin.

– Se voi todella vaikuttaa pelaajien fyysiseen kuuntoon, koska he jäähtyvät liikaa, Lorenzo lisäsi.

Shakira, 47, on esiintynyt aiemmin kolmessa eri miesten jalkapallon MM-turnauksessa. Pop-artisti lauloi myös virallisen kisakappaleen ”Waka Waka” vuoden 2010 Etelä-Afrikan MM-kisoihin.

Shakira on myös tähdittänyt amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelun Superbowlin puoliaikashow’ta vuonna 2020 yhdessä Jennifer Lopezin kanssa.

Argentiina jahtaa Kolumbiaa vastaan ennätyksellistä 16. Copa Américan voittoa. Puolustava Etelä-Amerikan mestari voitti turnauksen vuonna 2021 näissäkin kisoissa kapteenin nauhaa kantavan Lionel Messin johdolla.

Kolumbia voitti Copa Américan toistaiseksi ainutta kertaa vuonna 2001.

Argentiinan ja Kolumbian välinen Copa Américan finaali alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 3:00 Suomen aikaa.