EM-lopputurnaus on päättynyt. Kisojen finaali pelattiin sunnuntai-iltana, kun Espanja ja Englanti iskivät yhteen Berliinin illassa. Espanja voitti historiansa neljännen Euroopan mestaruuden maalein 2-1.

Finaalin avausjakso ei ollut suoranaisesti pelillistä juhlaa. Espanja ja Englanti eivät onnistuneet luomaan käytännössä ensimmäistäkään laadukasta maalipaikkaa.

Toinen jakso oli huomattavasti aktiivisempi. Espanja siirtyi johtoon jo 47. minuutilla. Lamine Yamal syötti Nico Williamsin huippupaikkaan, eikä Williams erehtynyt. Laitahyökkääjä laukoi pallon alakulmaan.

Englanti tasoitti pelin 73. minuutilla. Cole Palmer laukoi boksin ulkopuolelta Englannin tasoihin. Palmer oli tullut kentälle vain hetki ennen maaliaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin 86. minuutilla. Toisella jaksolla vaihdosta kentälle tullut Mikel Oyarzabal laukoi Espanjan Euroopan mestariksi. Marc Cucurella lähetti nappikeskityksen boksiin ja Oyarzabal viimeisteli lähietäisyydeltä pallon maaliin.