Marcelo Bielsa on raivoissaan Copa Américan järjestäjille turvatoimien pettämisestä Uruguayn välieräottelussa Kolumbiaa vastaan. Uruguayn maajoukkueen päävalmentaja tarjosi voimakkaan kannanoton välierän päätösvihellyksen jälkeen nähtyyn hyökkäykseen Yhdysvalloissa Charlotten stadionilla keskiviikkona Pohjois-Carolinassa.

Kolumbia voitti välierän 1-0-lukemin ja eteni finaaliin Argentiinaa vastaan.

Bielsa haukkui turnausjärjestäjän lisäksi USA:n jalkapalloliiton ja koko Etelä-Amerikan jalkapalloliiton CONMEBOL:in heikosta organisoinnista, kun Uruguayn pelaajien ja henkilökunnan päälle hyökättiin välierän päätösvihellyksen jälkeen. Mirror kertoo välikohtauksen käynnistyneen, kun vastustajan kannattajat hyökkäsivät Uruguayn joukkueen perheenjäsenille ja ystäville tarkoitettuun katsomonosaan.

Tilanne kärjistyi tappeluksi, kun Liverpoolin hyökkääjä Darwin Núñez sai iskun kannattajan nyrkistä. Puolustajat Ronald Araujo ja José María Giménez seurasivat perässä katsomoon puolustamaan läheisiään. Katsomoon kiipesi lopulta useita Uruguayn pelaajia ja käsirysy kesti yli viiden minuutin ajan.

CONMEBOL on aloittanut tutkinnan välikohtauksesta ja jotkut Uruguayn pelaajat saattavat saada pelikieltoja toiminnastaan tilanteessa. Bielsa seisoo omien suojattiensa takana.

– Voin sanoa pelaajien reagoineen tilanteeseen ihmisen tavoin. Jos he hyökkäävät vaimosi, äitisi ja lastesi päälle, mitä silloin tekisit? Bielsa puolusti pelaajiaan lehdistölle.

– Kysyttekö te sitä, että rangaistaanko pelaajia, jotka menivät puolustamaan perheitään? Näissä kysymyksissä on kyse jonkinasteisesta rikoskumppanuudesta, sillä kysymykset palvelevat rikosta. Teidän pitäisi toimittajina sanoa tämä, eikä minun.

– Kun tapahtuu väkivaltainen teko, se on ilmiselvää kuka hyötyy siitä reaktiosta. Ensimmäisenä tässä pitäisi katsoa, millainen se vastaus olisi. Olisko mahdollisuus tehdä asiat eri tavalla.

– Näiden seuraamusten ei pitäisi koskea jalkapalloilijoita, vaan heitä, jotka painostivat pelaajia toimimaan tällä tavoin. Tämä on noitajahti ja se on sääli.

Bielsa jatkoi tilanteessa kritisoimalla toimittajia, jotka vähättelivät tapausta ja keskittyivät kysymään muista asioista.

– Journalismissa on osa, joka on ostettu. En ole tyhmä ja sanoin, etten tiedä missä suhteessa. Voin kuitenkin sanoa, ettei prosenttiosa kerro kaikkea, mitä heidän pitäisi.

– Minä olen tässä syytön, koska en syytä kaikkia. Syytän vain heitä, jotka pysyvät tästä hiljaisina. Tapausta tutkitaan edelleen, ja pelikieltoja spekuloidaan, vaikka Uruguayn pelaajat tekivät parhaansa puolustaakseen ystäviään ja perheitään.

TyC Sports

@TyCSports
¡BIELSA EN LLAMAS CON LA ORGANIZACIÓN DE LA COPA AMÉRICA! 🔥

🇺🇾 El entrenador de Uruguay rompió el silencio y descargó toda su bronca con el estado del campo de juego durante la competencia en Estados Unidos.

Charlotten stadionilla oli välierässä yli 70 000 kannattajaa. Heistä arvioltaan 90 prosenttia kannusti BBC:n tietojen mukaan Kolumbiaa. Bielsa kritisoi myös Yhdysvaltojen jalkapalloliittoa epäonnistumisesta suojelemaan pelaajiaan. Maan on järjestämässä myös vuoden 2026 MM-turnauksen yhdessä Kanadan ja Meksikon kanssa.

– Olemme Yhdysvalloissa, turvallisuuden maassa, Bielsa tuhaisi.

Uruguay pelaa vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Copa Américan kolmossijasta. Vastassa ottelussa on Kanada.

LUE MYÖS!