Bordeaux hakeutuu konkurssiin.

Talousvaikeuksista kärsinyt ranskalaisseura luopuu ammattilaistatuksestaan, joka sillä on ollut vuodesta 1937 lähtien, ja purkaa kaikki pelaajasopimuksensa. Lisäksi Bordeaux sulkee myös harjoituskeskuksensa.

Bordeaux on yksi Ranskan menestyneimmistä seuroista kuudella liigamestaruudellaan, mutta se putosi maan pääsarjasta kaksi vuotta sitten. Viime kaudella se tuli toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla 12. sijalle.

Ranskan jalkapallon talouden valvonnasta vastaava elin (DNCG) oli pudottanut Bordeaux’n ensi kaudeksi alustavasti maan kolmannelle sarjatasolle, koska se ei ollut saanut seuralta takeita ensi kauden rahoituksesta.

Bordeaux neuvotteli enemmistöosuutensa myymisestä Liverpoolin omistajille Fenway Sports Groupille, mutta kauppa jäi toteutumatta. Sen myötä Bordeaux perui vetoomuksensa DNCG:lle.

FC Girondins de Bordeaux

@girondins
COMMUNIQUÉ DU CLUB 🔵⚪️

Suite à la confirmation de la décision de la DNCG de reléguer le FC Girondins de Bordeaux en National 1, le Club a, ce mardi, déposé le bilan auprès du Tribunal de Commerce de Bordeaux, afin d’entamer la restructuration nécessaire.

En conséquence, le…

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS