KuPS ja Ilves pelasivat torstai-iltana Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen avausottelunsa.

KuPS isännöi norjalaista Tromsø IL:ää ja Ilves haastoi Tampereella itävaltalaisen Austria Wienin.

KuPS lähti Tromsø-ottelupariin varsin selvänä altavastaajana. Se näkyi kentällä ensimmäisen puolen tunnin aikana. Tromsø hallitsi pelitapahtumia ja kontrolloi peliä. Tromsø kykeni luomaan yhden huippupaikan, mutta Lasse Nordåsin viimeistely-yritys pysähtyi hyökkääjän kompastuttua juuri ennen laukausta.

KuPS paransi peliesitystään avausjakson viimeisen vartin aikana, mutta todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Nordås iski toisen jakson alussa ottelun ainoan maalin ja Tromsø vei avausosan nimiinsä maalein 1-0. Otteluparin jälkimmäinen osa pelataan ensi viikon torstaina Norjassa.

Ilves lähti ottelupariinsa niin ikään altavastaajana, mutta se ei näkynyt sen suuremmin kentällä. Ilves kykeni pistämään kampoihin Austria Wienille ja kaatoi itävaltalaiset avausosassa 2-1.

Loistavaa kautta pelaava Santeri Haarala vei Ilveksen johtoon 51. minuutilla. Haarala riisti pallon, karkasi vieraiden puolustukselta ja viimeisteli pallon varmasti Austria Wienin verkkoon. Vaihdosta kentälle tullut Roope Riski vei Ilveksen kahden maalin etumatkalle hetki ennen täyttä aikaa. Riski juoksi puolustajien taakse, kiersi maalivahdin ja laukoi pallon tyhjään maaliin. Lucas Galvão vastasi Austria Wienin ainokaisesta lisäajalla. Ilveksen ja Austria Wienin välisen otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon keskiviikkona.