HJK ei onnistunut kuromaan kiinni kolmen maalin takaa-ajoasemaansa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Toinen osaottelu kotona Panevezysta vastaan Töölön Bolt Arenalla päättyi 1-1-tasalukemiin ja viikko sitten kotonaan 3-0-numeroin voittanut liettualaisvieras eteni jatkoon yhteismaalein 4-1.

HJK koki myös ottelussa kovan takaiskun, kun keskikentän tähden Lucas Lingmanin peli päättyi toisen puoliskon alussa loukkaantumiseen. Keskikenttäpelaaja putosi taklauksen jälkeen niskoilleen maihin.

Lingman makasi useita minuutteja maissa ennen kuin hänet saatettiin pökerryksissä pois kentältä.

Ottelun alku oli HJK:n takaa-ajoasemasta huolimatta hyvin tunnustelevaa. Klubin hanat aukesivat viimein 37. minuutilla. Santeri Hostikan keskitys tavoitti Lee Erwinin, joka puski pallon boksista verkkoihin.

Maalin oli Erwinin ensimmäinen HJK:n riveissä.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki

39’ Hostikka keskittää, Erwin viimeistelee. Takaa-ajo on käynnissä!

HJK vs Panevėžys 1–0 (Otteluparin tilanne 1–3)

📺 Katso suorana 👉🏻 hjk.fi/live

#HJK #UCLfi #Veikkausliiga
Lee Erwinin ensimmäinen maali HJK-paidassa näyttää tältä ⚽️

Riskillä lisämaaleja HJK:n huolimattomuus maksoi vielä ennen taukoa. Ernestas Velius pääsi juoksemaan keskeltä läpi ja upotti laukauksensa vastaantulleen Jesse Östin selän taakse vieden Panevezysin takaisin kolmen maalin yhteismaalijohtoon.

Panevezysilla oli toisen puoliskon 73. minuutilla toiseenkin maaliin. Öst kuitenkin venyi tuplatorjuntaan pysäytettyään sekä Lucas De Vegan että Noel Nbon laukaukset.

HJK:n europelit jatkuvat tappion myötä Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella. Vastustaja selviää 22. päivä heinäkuuta suoritettavassa arvonnassa.