Gnistanilla on kolme vaihtoehtoa evakkokentäksi Veikkausliigan loppukauden ajaksi. Oulunkyläläisseuran toimitusjohtaja Ilkka Vanala kommentoi SuomiFutis-sivustolle Mustapekka Areenalla tapahtuneen tulipalon vaikutuksia seuran loppukauteen Veikkausliigassa.

Helsingin pelastuslaitos tiedotti varhain lauantaiaamuna neljän jälkeen Mustapekka Areenalla roihuavasta tulipalosta. Palo poltti koko Gnistanin kotistadionin pääkatsomon.

LUE MYÖS: Gnistanilta surullinen tiedote – näin tulipalo vaikuttaa seuran toimintaan
LUE MYÖS: Hirvittävä tieto! Veikkausliigaseura Gnistanin stadionin katsomo paloi

Samalla tuhoutuivat myös seuran miesten ja naisten edustusjoukkueiden pukukopit, kuntosali ja kokoustilat, jotka oli rakennettuna pääkatsomon yhteyteen.

Palon syy ei ole toistaiseksi tiedossa. Ylen tietojen mukaan poliisi ei epäile tällä hetkellä rikosta, mutta sen mahdollisuutta ei voida sulkea pois.

Nordic Footy 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

@footy_nordic
🇫🇮 Wow. Horrible news from Finland. Home of IF Gnistan, the Mustspekka Areena's main stand, has been totaly destroyed by fire overnight.

Thankfully it seems that nobody was hurt, but the repercussions of this for Gnistan are yet to be seen.

All of Nordic Footy is with you!

IF Gnistan

@IFGnistan1924
Virallinen tiedote: Mustapekka Areenan tulipalo

gnistan.fi/2024/07/if-gni…

SuomiFutiksen tavoittama Gnistanin toimitusjohtaja Ilkka Vanala vahvisti puhelimitse palon aiheuttamat järkyttävät vahingot seuralle.

– Kaikki varusteet ihan pelikengistä ja paidoista alkaen sekä pallot pitää hankkia uudelleen. Ja sitten tuo kenttä ei ole myöskään kunnossa. Se oli sulanut tuosta reunasta, joten veikkausliigajoukkue ei pysty treenaamaan siinä tällä hetkellä ollenkaan, Gnistanin toimitusjohtaja harmitteli.

– Sitten totta kai se henkinen tila, mikä joukkueella on. Kyllä se on järkytys kaikille. Siellä on omaa henkilökohtaista omaisuutta tuhoutunut ja omat varusteet mennyt. Ylipäätänsä tällainen tilanne, että miten ihmiset reagoivat siihen henkisesti. Kaikki on yksilöllistä ja sekin pitää ottaa huomioon.

Vanala kertoi, ettei Mustapekan kentän tarkempia vaurioita olla päästy vielä katsastamaan meneillään olleiden sammutustöiden myötä.

– Osa kentästä on käytössä, mutta kyllähän edustusjoukkueen täytyy pystyä treenatessa käyttämään koko kenttää.

Kolme vaihtoehtoa pelikentäksi loppukauden ajaksi

Gnistanin huomiselle merkitty kotiottelu IFK Mariehamnia vastaan vahvistettiin siirtyvän myöhempään ajankohtaan. Oulunkyläläisseura pelaa seuraavan kerran kotonaan neljäs päivä elokuuta VPS:ää vastaan.

Gnistanilla on yhteensä jäljellä neljä kotiottelua Veikkausliigan runkosarjassa. VPS:n ja IFK:n lisäksi odottamassa ovat vielä kamppailut AC Oulua ja Ilvestä vastaan.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi aiemmin Iltalehdelle tarjouksestaan lainata Bolt Areenan Gnistanin käyttöön loppukauden ajaksi ilman vuokrakustannuksia. Vanala vahvistaa saaneensa Riihilahdelta viestin hyvätahtoisesta eleestä.

Gnistanin toimitusjohtajan mukaan loppukauden väliaikaiseksi edustusjoukkueen stadioniksi on vaihtoehtoina kolme liigalisenssin täyttävää vaihtoehtoa. Helsingin Olympiastadion, HJK:n kotikenttä Bolt Areena Töölössä tai Myyrmäen jalkapallostadion Vantaalla.

– Tässä meillä on käytännössä kolme vaihtoehtoa realistisesti lisenssinäkökulmasta, missä me voimme pääkaupunkiseudulla pelata. Olympiastadion, Bolt Areena tai Myyrmäki, Vanala raotti mahdollisuuksia.

– Se kokonaisuus sitten ratkaisee. Kyse ei ole vain siitä, missä me voimme pelata, vaan myös missä me voimme harjoitella. Sitten on myös se taloudellinen puoli. Sitä rahaa tullaan nyt tarvitsemaan entistä enemmän.

Gnistanin juniorityön osalta seuralla oli onni matkassa. Palo ei levinnyt seuran juniorijoukkueiden käyttämälle viereiselle harjoituskentälle Pikkupekka Areenalle. Myös heidän pukukoppirakennuksensa säilyi ehjänä.

– Puolet olosuhteista on tavallaan kunnossa. Pyydämme sitten apua kaupungilta ja muilta lähialueiden seuroilta kentän suhteen, Vanala vahvisti.

Gnistan on saanut jo tapahtumapäivänä valtavasti tukea yllättäneeseen kriisiin myös kilpailevilta Veikkausliigan seuroilta. Vanala on äärimmäisen kiitollinen avusta.

Lisäksi seurayhteisössä on tarjottu valmiutta auttamaan selviämisessä vaikeassa tilanteessa.

– On hienoa kuulla ja näyttää tämän yhteisön voima, Vanala totesi lämmöllä.

Gnistan nousi täksi kaudeksi Veikkausliigaan talosvaikeuksien myötä ilman liigalisenssiä jääneen FC Hongan paikalle. Seura on 15 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa yhdeksäntenä.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!