Portugali kaatoi Slovenian maanantaina miesten EM-kisojen neljännesvälierässä rangaistuspotkukilpailussa.

Avausjaksolla Portugali otti pallonhallinnan odotetusti itselleen, mutta kumpikin joukkue sai pidettyä toisensa hyvin aisoissa.

Cristiano Ronaldo pääsi yrittämään maalintekoa rangaistusalueen tuntumasta vapaapotkusta, mutta portugalilaishyökkääjän veto kohosi hieman rimasta yli.

Tauolle mentäessä Portugali oli luonut neljä maalintekoyritystä ja Slovenia kaksi. Maaliodottamaa kumpikin loi suunnilleen saman verran (0.28-0.25).

Toinen puoliaika vastasi tapahtumiltaan täysin ensimmäistä; Portugali piti palloa ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta Slovenian maalivahti Jan Oblak ja muu puolustus hoitivat tonttinsa.

Slovenia pyrki lähinnä pelaamaan Benjamin Šeškoa vauhtiin Portugalin linjan taakse, mutta hänelle siunautui mahdollisuuksia todella harvoin.

Voittajaa ei saatu selville 90 minuutissa, joten vuorossa oli jatkoaika.

Pelattiin 105. minuuttia, kun Portugalille vihellettiin rangaistuspotku Diogo Jotaan kohdistuneesta rikkeestä. Vetovastuun otti Ronaldo, joka haki oikeaa alakulmaa, mutta Oblak venyi laukauksen tielle ja torjui.

Slovenialle aukesi jatkoajan viimeisillä minuuteilla tuhannen taalan paikka, kun Portugalin toppari Pepe hukkasi alimpana puolustajana pallon. Šeško pääsi läpiajoon, mutta tällä kertaa oli Portugalin maalivahdin Diogo Costan vuoro pelastaa joukkueensa.

Costa oli Portugalin suuri sankari myös rangaistuspotkukilpailussa, jossa hän torjui Slovenian kaikki kolme yritystä. Portugali taas toimitti kaikki kolme vetoaan sisään.

Tilastopalvelu Gracenoten mukaan Costa on EM-kisahistorian ensimmäinen maalivahti, joka on torjunut kolme pilkkua rangaistuspotkukilpailussa.

Puolivälierissä Portugali saa vastaansa Ranskan, joka kaatoi aiemmin maanantaina Belgian 1-0.