Kesän EM-lopputurnaus potkaistaan käyntiin perjantai-iltana. Turnauksen avausottelussa kisaisäntä Saksa kohtaa Skotlannin.

Toni Kroos palasi Saksan maajoukkueeseen.

Kroos lopetti maajoukkueuransa kesän 2021 EM-lopputurnaukseen, mutta päävalmentaja Julian Nagelsmann onnistui suostuttelemaan Kroosin palaamaan Saksan paitaan. Kroos lopettaa pelaajauransa EM-lopputurnaukseen.

Keskikentän maestro tietää, että saksalaiset ovat asettaneet maajoukkueelleen kovat odotusarvot. Saksan on menestyttävä.

– EM-kisojen pelaaminen kotona on entistä erityisempää. En usko monien pelaajien pelanneen kisoja kotonaan. Saksa on todella innoissaan ja meillä on suuri vastuu siitä, millaisella fiiliksellä kannattajat elävät näitä kisoja. Minulle on suuri kunnia ja ilonaihe pelata tässä turnauksessa. Tietenkin meillä on paineita, mutta tiettyyn pisteeseen asti niistä on nautittava. Kyse on lopulta vain jalkapallosta, Kroos totesi lehdistölle tiistaina.

– Haluamme voittaa EM-kisat. Muuten en olisi palannut maajoukkueeseen. Haluan voittaa mestaruuden. Jos se ei olisi mahdollista, en olisi täällä. Tätä joukkuetta ei ole vaikea johtaa. Kaikki pelaajat ovat todella kunnianhimoisia ja lähtevät innoissaan voittamaan kaikkia otteluita.

Saksalla on jalkeilla varsin nuori ryhmä. Kroosin mukaan kokemattomia pelaajia on tuettava.

– Meillä on joitain pelaajia, jotka eivät ole aiemmin pelanneet suuressa turnauksessa. On tärkeää antaa heille tietynlaista tukea ja turvallisuudentunnetta. Loppujen lopuksi tarvitsemme tarpeeksi pelaajia, jotka pelaavat hyvin yhteen voidaksemme menestyä. Mitä enemmän meillä on pelaajia, jotka tuntevat olonsa mukavaksi, sitä parempi.

LUE MYÖS