Tanskan jalkapallomaajoukkueen kapteeni Kasper Schmeichel kritisoi voimakkaasti Saksa–Tanska-ottelun päätuomarin Michael Oliverin päätöstä viheltää rangaistuspotku Saksalle videotarkastuksen jälkeen.

Oliver tarkasti videolta tilanteen, jossa pallo kävi lähietäisyydeltä Tanskan topparia Joachim Andersenia käteen, ja päätti viedä pallon yhteentoista metriin.

Schmeichelin näkemyksen mukaan tuomio oli kohtuuton.

– Tunteeni tällä hetkellä on sekoitus pettymystä, ärsytystä ja vihaa. Tätä on jalkapallo nykyään. Olen pelannut 23 vuotta, enkä osaa vieläkään sääntöjä, Schmeichel sanoi ITV:lle ironisesti.

– Mitä pelaajan pitäisi tehdä, kun hän juoksee ja pallo lauotaan häntä kohti metrin päästä? Mitä hänen pitäisi tehdä kädelleen? Schmeichel kritisoi.

Hieman ennen porua herättänyttä rangaistuspotkutuomiota Tanskalta vietiin maali, kun Thomas Delaney oli kengänkärjen verran paitsiossa Andersenin maaliin johtaneessa tilanteessa. Tätä tuomiota Schmeichel ei kuitenkaan lähtenyt kyseenalaistamaan.

– Et voi olla vain vähän linjan väärällä puolella. Jos tilanne on paitsio, niin se on paitsio. Minulla ei ole hajuakaan teknologian tarkkuudesta, mutta meidän on luotettava siihen, tanskalaiskippari päätti.