Italian miesten EM-turnaus Saksassa päättyi suureen pettymykseen. Puolustava Euroopan mestari putosi neljännesvälierissä Sveitsin kynsissä 0-2-tappiolla.

Sveitsi naulasi ottelun voittomaalin 37. minuutilla. Ruben Vargas tarjoili ja Remo Freuler tälläsi ilmasta voimakkaan laukauksen vasempaan takanurkkaan.

Vargas viimeisteli itse Sveitsin toisen maalin heti toisen puoliskon alkuun. Hyökkääjä sai Italian puolustukselta tilaa edetä boksiin ja ampui kaikessa rauhassa tarkan kierteisen sijoituksen oikeaan ylänurkkaan.

Sveitsi oli 51. minuutilla lähellä herättää Italian peliin mukaan, kun Fabian Schärin purkuyritys oli epäonnistua kovin seurauksin. Toppari puski pallon oman maalin tolppaan ja Sveitsi selvisi säikähdyksellä.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin myös Gianluca Scamacca kolautteli Sveitsin maalin edustalla tolppia, mutta ei saanut Italialle kavennusmaalia aikaiseksi.

Sveitsi kohtaa puolivälierissä voittajan otteluparista Englanti-Slovakia. Vastustaja selviää huomenna kello 19:00 alkavassa ottelussa.