Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps sanoo, että kapteeni Kylian Mbappén toipuminen nenän murtumasta sujuu hyvää vauhtia.

Mbappén, 25, nenä murtui viikko sitten yhteentörmäyksessä vastustajan kanssa, kun Ranska voitti miesten EM-kisojen avausottelussaan Itävallan 1-0.

Tähtihyökkääjän pelikunnolla spekuloitiin monta päivää, mutta lopulta Mbappé seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä, kun Ranska päätyi 0-0-tasapeliin Hollannin kanssa.

Les Bleusilla on lohkovaiheessa vielä yksi peli Puolaa vastaan, mutta Deschamps ei halunnut paljastaa, onko Mbappé mukana.

– Te näette sitten [pelaako Mbappé vai ei], mutta kaikki menee oikeaan suuntaan. Hän toipuu hyvää vauhtia, ruhjeet paranevat päivä päivältä, ja hän tottuu kasvomaskiinsa. Hänellä menee hyvin, sanoi Deschamps Telefootin haastattelussa.

Neljä pistettä kerännyt Ranska on todennäköisesti mukana pudotuspeleissä, mutta sen lohkosijoitus selviää vasta viimeisellä kierroksella. Deschamps vihjasi, että hän saattaa kierrättää kokoonpanoaan jonkin verran Puolaa vastaan.

– Olen suunnitellut joukkueen, joka varmistaa jatkoon pääsyn ja parhaan mahdollisen sijoituksen lohkossa. Me toivomme aina, että jotkut pelaajat saavat hieman enemmän palautumisaikaa. Päätelkää siitä, mitä haluatte.

Ranska pelasi lauantaina suljettujen ovien takana Paderbornin akatemiajoukkuetta vastaan harjoitusottelun, johon osallistuivat Mbappé ja muut vähille minuuteille jääneet pelaajat. ESPN:n mukaan Mbappé tehtaili kaksi osumaa ja kaksi maalisyöttöä Ranskan voittoon päättyneessä pelissä.

Joukkuekaverien mukaan Mbappélla riittää loukkaantumisestaan huolimatta pelihaluja.

– Hän oli sataprosenttisesti mukana, kun hän oli kentällä. Hän totuttelee kasvomaskiinsa ja hän onnistui maalinteossa, sanoi puolustaja Jonathan Clauss.

– Uskon, että hän haluaa pelata seuraavassa ottelussa. Hän ehkä haluaisi pelata ilman maskiaan, mutta lääkäri ei anna hänelle vaihtoehtoja, sanoi keskikenttäpelaaja Aurélien Tchouaméni.

LUE MYÖS