EM-lopputurnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutuva Ranska aloitti kisaurakkansa maanantai-iltana. Ranska voitti Itävallan 1-0.

Ottelun ainoa maali syntyi 38. minuutilla. Itävallan toppari Maximilian Wöber puski vahingossa pallon omaan maaliin. Kyseessä oli turnauksen toinen oma maali.

Ralf Rangnickin valmentama Itävalta kykeni haastamaan Ranskan, mutta todelliset huippupaikat loistivat poissaolollaan toisella jaksolla.

Ranska onnistui luomaan ottelussa muutaman todellisen huippupaikan, mutta muun muassa Kylian Mbappé ei onnistunut viimeistely-yrityksissään. Mbappé ei ole tehnyt urallaan ainuttakaan maalia EM-lopputurnauksessa.

Mbappé koki kovia ottelun loppuhetkillä törmättyään pallontavoittelutilanteessa Itävallan Kevin Dansoon. Mbappén nenä aukesi törmäyksessä ja Didier Deschamps otti hyökkääjän lopulta pois kentältä.

Téléfootin mukaan Mbappén nenä on murtunut.