Hallitsevan Euroopan mestarin Italian EM-lopputurnaus päättyi pettymykseen.

Sveitsi pudotti Italian neljännesvälierissä maalein 2-0. Italia voitti lopulta neljästä kisaottelustaan vain yhden kaadettuaan lohkovaiheen avauskierroksella Albanian.

Italian päävalmentaja Luciano Spalletti on työskennellyt pestissään viime syyskuusta lähtien.

Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina vahvisti Sveitsi-tappion jälkeen, ettei Spalletti ole saamassa potkuja tehtävästään.

– Olemme pahoillamme siitä, ettemme voineet antaa kannattajillemme sitä, mitä halusimme. Olemme pahoillamme tästä tuloksesta, mutta tappiot on osa urheilua. Olemme pettyneitä siihen, ettemme onnistuneet osoittamaan sitä, mitä olemme tehneet edellisten kuukausien aikana. Me kaikki olemme vastuussa tästä nyt ja tulevaisuudessakin. Emme hylkää tätä projektia, johon edelleen uskomme.

Spalletti tiedostaa kantavansa suurimman vastuun surkeasti sujuneesta EM-lopputurnauksesta.

– En saanut itsestäni parasta irti. Minulla on kaikista suurin vastuu. En aio erota pestistäni. Meillä on paljon parannettavaa. Olen täysin sitoutunut pestiini. Olen valmentanut maajoukkuetta 14 ottelussa ja tiettyyn pisteeseen saakka olemme olleet hyviä. Sveitsi-tappio oli askel taaksepäin. Mielestäni tiedän, mitä tarvitsemme. Haluan nuorentaa maajoukkuetta ja luoda uuden pohjan uudella energialla, Spalletti totesi.

LUE MYÖS