Borussia Dortmund haastaa Real Madridin Mestarien liigan finaalissa lauantai-iltana. Dortmund lähtee finaaliin melkoisena altavastaajana.

Vastaan asettuu ylivoimaisesti La Ligan mestaruuden voittanut Real Madrid, joka on hävinnyt koko kauden aikana vain kaksi ottelua – molemmat paikallisvastustajalleen Atléticolle.

Dortmund sijoittui Bundesliigassa viidenneksi. Kausi sarjan puolella oli varsin heikko, mutta sen sijaan Mestarien liigassa Dortmund on esiintynyt edukseen. Dortmund voitti syksyllä kuolemanlohkon, jossa se kohtasi PSG:n, AC Milanin ja Newcastlen. Pudotuspeleissä Dortmund pudotti PSV:n, Atléticon ja PSG:n.

Dortmundin päävalmentaja Edin Terzić teki selväksi, ettei joukkue suinkaan matkustanut finaaliin vain seuraamaan Real Madridin juhlia.

– Real Madrid on ennakkosuosikki, mutta emme ole kiinnostuneita siitä. Emme olleet suosikkeja Atléticoa tai PSG:tä vastaan. Emme ole täällä vain seuraamassa Real Madridin juhlia. Haluamme osoittaa kykenevämme taistelemaan ja voittamaan Mestarien liigan. Tässä kilpailussa Real Madrid on ylivoimaisesti menestynein seura. He ovat hävinneet vain yhden ottelun tällä kaudella. Olemme valmiita tähän otteluun. Yhdessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa, Terzić muistutti.

– Olemme onnellisia finaalipaikasta, mutta näitä otteluita ei pelata. Ne voitetaan. Nyt meidän on voitettava Real Madrid Wembleyllä voittaaksemme Mestarien liigan.

Finaali potkaistaan käyntiin klo 22.00.

LUE MYÖS