Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua.

Sarjakärki HJK voitti vieraskentällä IFK Mariehamnin 2-1.

HJK sai otteluun hienon lähdön, kun IFK Mariehamnin Michael Fonsell ohjasi Topi Keskisen keskityksen omaan maaliin. IFK Mariehamn nousi tasoihin noin vartti ennen taukoa. Pallo pelattiin pystyyn Adam Larssonille, joka pääsi lopulta kuin varkain huippupaikkaan ja siirsi pallon ohi Niki Mäenpään. Maali oli Larssonille kauden kuudes.

Aapo Halme iski ottelun voittomaalin 64. minuutilla. Halme pääsi yrittämään maalintekoa kahdesti peräkkäin ja jälkimmäinen yritys löysi tiensä isäntien maaliin.

Sunnuntain toisessa ottelussa EIF haki elintärkeän vierasvoiton Gnistanista. EIF kaatoi Gnistanin Oulunkylässä vakuuttavasti 2-1, vaikka joutui pelaamaan koko toisen jakson vajaalla. EIF nousi voiton myötä pois sarjan jumbopaikalta.

EIF siirtyi varsin onnekkaasti johtoon kymmenisen minuuttia ennen taukoa. Gnistan-vahti Jiri Kosken avausyritys pysähtyi muutaman metrin päässä olleeseen omaan pelaajaan, josta pallo kimposi suoraan EIF:n Arian Kabashille. Kabashi pääsi siirtämään pallon Kosken ylitse tyhjään maaliin. Kabashi sai heti toisen jakson alussa suoran punaisen kortin kaadettuaan Gnistanin Benjamin Tatarin.

Emil Pallas iski voittomaalin noin 20 minuuttia ennen loppua. Koski epäonnistui vastaantulossaan ja Pallas pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin. Elias Äijälä toi Gnistanin maalin päähän lisäajalla, mutta sitä lähemmäs isännät eivät enää päässeet.

EIF on voittanut kuluvalla kaudella kaksi sarjaottelua, ja kummatkin voitot ovat tulleet Gnistania vastaan. Aiemmin tällä viikolla EIF pudotti sensaatiomaisesti HJK:n Suomen Cupista ja eteni turnauksen puolivälierävaiheeseen, jossa vastaan asettuu KuPS.