Borussia Dortmund pelaa illalla Mestarien liigan finaalissa. Vastaan asettuu kilpailun kestomenestyjä Real Madrid.

Dortmundin finaalipaikkaa on yleisesti pidetty pienoisena sensaationa, sillä joukkueen kausi Bundesliigassa oli vaikea. Dortmund sijoittui Bundesliigassa vasta viidenneksi, mutta pudotti Mestarien liigan pudotuspeleissä niin PSV:n, Atléticon kuin PSG:nkin.

Dortmund lähtee finaaliin hyvin merkittävänä altavastaajana. Dortmundia edustava Niclas Füllkrug muistutti saksalaismedialle, ettei finaaliin pääseminen ole suinkaan yksinkertaista.

– Monen asian on tapahduttava, jotta pääset pelaamaan tällaisessa ottelussa. Jotkut maailmanluokan pelaajat eivät koskaan päässeet pelaamaan Mestarien liigan finaalissa, koska tietyt asiat eivät sujuneet hyvin. Joskus tuuri ei ollut puolellasi tai joukkueesi ei ollut tarpeeksi hyvä. Siksi olen todella kiitollinen voidessani pelata finaalissa. Odotan innolla sitä, kun saavumme stadionille. Kyseessä on historiallinen stadion, jonne mahtuu paljon katsojia.

Dortmund on tunnettu loistavista kannattajistaan. Füllkrug kokee Dortmundin aloittavan kotiottelunsa 1-0-johdosta kannattajiensa vuoksi.

– Pelaajana voin olla ainoastaan ylpeä saamastamme kannustuksesta. Kun tiedät kannattajien tukevan sinua, tuottaa se todella hyvän fiiliksen. Olin jo aiemmin todella kiitollinen, mutta nyt olen entistä enemmän. Kannattajamme ovat hyvin vaikuttavia. Joskus minusta tuntuu, että aloitamme kotiottelun johtoasemasta kannattajiemme vuoksi.

Finaali potkaistaan käyntiin klo 22.00.

LUE MYÖS