AS Monacon keskikenttäpelaaja Mohamed Camara on määrätty neljän ottelun pelikieltoon hänen peitettyä homofobian vastaiset viestit peliasustaan, kertoo BBC.

Ranskan pääsarjajoukkueet pelasivat kauden päätöskierroksilla paidoissa, joissa oli homofobian vastaisen kampanjan logo ja sateenkaaren värein varustettu Ligue 1:n logo. Camara, 24, peitti kummatkin valkoiset teipillä.

Pääsarjaa hallinnoiva Ligue de Football Professionnel (LFP) sanoi lausunnossaan, että se päätti Camaran pelikiellosta kuultuaan pelaajaa. Päätöksessä huomioitiin se, että Malin maajoukkuepelaaja ”kieltäytyi osallistumasta yhteen tai useampaan homofobian vastaista taistelua edistävään toimeen”.

Malin jalkapalloliitto antoi Camaraa tukevan lausunnon, jossa se totesi, että ”pelaajat ovat kansalaisia siinä missä muutkin, ja heidän perusoikeuksiaan on suojeltava kaikissa olosuhteissa”.

Monacon toimitusjohtaja Thiago Scuro puolestaan kertoi ranskalaisille tiedotusvälineille, että seura tukee LFP:n kampanjaa ja että se käsittelee asian Camara kanssa seuran sisällä.

ESPN FC

@ESPNFC
Monaco's Mohamed Camara has been suspended for four matches, the French football league (LFP) said on Thursday, after an LGBTQ+ support logo on the Mali international's shirt was covered up during a Ligue 1 match.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!