Afrikan mestaruusturnauksen finalistit selvitettiin keskiviikkona, kun Nigeria voitti Etelä-Afrikan ja Norsunluurannikko kaatoi Kongon demokraattisen tasavallan.

Nigerian ja Etelä-Afrikan ottelussa jokainen osuma syntyi pilkulta. Varsinaisella peliajalla William Troost-Ekong vei Nigerian johtoon rangaistuspotkusta. Victor Osimhen näytti jo ratkaisseen pelin Nigerialle 85. minuutin maalillaan, mutta toisin kävi. Videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin ja pallo vietiin pilkulle toisessa päädyssä rikkeen takia. Teboho Mokoena iski rangaistuspotkusta tasoituksen, ja peli meni jatkoajalle.

Jatkoajalla Etelä-Afrikan Grant Kekana uhrautui joukkueensa puolesta, kun hän taklasi nigerialaispelaajan, joka oli karkaamassa maalintekoon. Tilanne tarkistettiin videolta; pilkun sijasta Nigeria sai vapaapotkun ja Kekana ajettiin suoralla punaisella suihkuun.

Kekanan uhraus avitti Etelä-Afrikan rangaistuspotkukilpailuun, jossa Nigeria oli kuitenkin vahvempi maalein 4-2.

Norsunluurannikon ja Kongon demokraattisen tasavallan välierässä ainoasta maalista vastasi Sébastien Haller 65. minuutilla.

Max Gradel haki oikealla laidalla jalkansa vapaaksi ja keskitti Hallerille, joka latasi suoraan syötöstä volleyn. Veto näytti jo epäonnistuneen, mutta pallo pomppasi korkeassa kaaressa maalivahdin yli verkkoon.

Pronssiottelu pelataan lauantaina ja finaali on vuorossa päivää myöhemmin.