HELSINKI. Manchester Cityn organisaatioon kuuluva Tomas Galvez on tekemässä Huuhkajien viimeisissä EM-karsintaotteluissa ensimmäisen virallisen esiintymisensä A-maajoukkueessa. 18-vuotias laitapuolustaja on tehnyt valinnan edustaa äitinsä kotimaata.

Lontoossa syntynyt Galvez on varttunut Englannissa ja on molempien maiden kaksoiskansalainen. Nuorukainen nimettiin aluksi tässä ikkunassa ensin U21-ryhmään, mutta päävalmentaja Markku Kanerva halusi nähdä hänet A-maajoukkueessa.

Kanerva mainitsi aiemmin joukkueen julkistuksen yhteydessä, että Galvez tullaan näkemään kentällä ainakin toisessa karsintaotteluista Pohjois-Irlantia ja San Marinoa vastaan.

Galvez haluaa tehdä suomalaisen äitinsä ylpeäksi kantamalla Huuhkajien paitaa.

– Olen puoliksi suomalainen. Valitsin Suomen, koska uskon tämän olevan minulle tällä hetkellä paras paikka. Pelaan mielelläni tälle maalle ja teen sillä äitin ja perheeni ylpeäksi, Galvez kommentoi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Galvez oli jo Huuhkajien mukana tammikuun talvileirityksellä ja pelasi yhden harjoitusmaaottelun Ruotsia vastaan. Ennen koronaviruspandemiaa hänellä oli tapana vierailla Suomessa lähes vuosittain.

Myös Suomen kielentaidon kehittäminen on Galvezilla tavoitteena. Toistaiseksi hänelle on tarttunut muutamia sanoja.

– Olen ollut Suomessa monia kertoja. Noin kymmenesti jopa. Osaan muutaman sanan suomea, mutta minun täytyy vielä opetella lisää. Minun täytyy puhua sitä enemmän ja kysyä kysymyksiä suomeksi. Ehkä pystyn tekemään sitä enemmän tulevaisuudessa.

– ”Oi Suomi on”, Galvez naurahti viitaten Huuhkajien kannatuslauluun.

Suomi kohtaa huomenna kotonaan Pohjois-Irlannin. EM-karsinnat päättyvät vierailuun San Marinon luokse maanantaina.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!