Onni Valakari jäi taas rannalle Huuhkajista, kun Markku Kanerva valitsi joukkueensa EM-karsintojen ensimmäisiin kotiotteluihin Sloveniaa ja San Marinoa vastaan. Keskikenttäpelaaja ei ole pelannut Suomen maajoukkuepaidassa syyskuun Kansojen liigan otteluiden jälkeen.

Valakari, 23, pelasi vahvan kauden Kyproksen liigassa Pafos FC:n riveissä. Suomalaistaituri iski kaikki kilpailut mukaan luettuna kahdeksan maalia ja keräsi kuusi maalisyöttöä.

Valakari on edelleen Kanervan seurannassa, mutta EM-karsintaryhmässä hänelle ei löytynyt tilaa.

– Kyllä se paikka pitää joukkueeseen ansaita. Joukkuetta kasattaessa katsotaan, millaisia näyttöjä pelaajilla on ja heidän sopivuuttaan vastustajia vastaan, Kanerva perusteli Huuhkajien mediapäivässä.

– Hienoa nähdä, että Onni sai enemmän vastuuta loppukaudesta. Nyt tässä on aika vahva keskikenttä.

Ensimmäistä kertaa A-maajoukkueeseen kutsuttu Daniel Håkans, 22, saa mahdollisuuden debyyttiin Kanervan miehistössä. Laituri on nauttinut suuresta vastuusta siirryttyään Norjassa Jervista Vålarengan riveihin tammikuussa.

Håkans on tehnyt jo kahdeksaan Eliteserienin otteluun kolme maalia. Kanerva näkee nuoren laiturin käyttökelpoisena vaihtoehtona Huuhkajien ryhmitykseen.

– Erittäin nopea pelaaja. Hyvä 1vs1-tilanteissa, käyttää molempia jalkoja ja pystyy myös hyvin viimeistelemään, Huuhkajat-luotsi Kanerva arvioi Håkansin vahvuuksia.

Suomi kohtaa ensi viikon perjantaina kesäkuun 16. päivä Slovenian. San Marino on vuorossa kolme päivää myöhemmin.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!