”Yhtiön likviditeetti on erittäin huono, eikä meneillään olevaa kautta kyetä välttämättä viemään loppuun ilman uutta rahoitusta.”

Näin alkaa Ykkösessä pelaavan HIFK:n osakeomistajien vastaanottama sähköpostiviesti. Kuten MTV Urheilu aiemmin torstaina uutisoi, seurassa suoritetaan osakeanti, jotta rahaa saataisiin kerättyä vähintään 300 000 euroa. Yhtiön osakkeiden määrä kasvaa 44 372 kappaleesta 109 995 kappaleeseen, jos tavoite toteutuu. Osakekohtainen merkintähinta on kymmenen euroa.

HIFK:ssa on järjestetty osakeannit myös kahtena edellisenä vuotena. Tämä kausi oli tarkoitus aloittaa puhtaalta pöydältä.

– Yhtiön taloutta heikentävät ennen muuta edellisten tilikausien tappiot, mutta myös nopeasti kohonneet kustannukset ja vaisuhko sponsorointimarkkina, sanoi HIFK:n puheenjohtaja-toimitusjohtaja Perttu Hillman MTV:lle torstaina.

HIFK:n on myös FIFAn vaatimuksesta maksettava italialaisvalmentajalle Fabrizio Piccaretalle 88 500 euroa sopimusrikkomuksesta. Hän oli viime kaudella ehtinyt solmia sopimuksen HIFK:n kanssa ennen kuin seuran hallitus palkkasi Mixu Paatelaisen miesten päävalmentajaksi ilman Piccaretan hyväksyntää.