Belgian miesten maajoukkueen päävalmentajahaku on virallisesti auki. Maan jalkapalloliitto kartoittaa mieleistään työntekijää kansainvälisesti.

Edelliset kuusi ja puoli vuotta Belgiaa valmensi Roberto Martínez. Vastaanotto hänen ansioilleen on ollut kaksijakoinen: Yhtäältä pelaamisen tason koettiin olevan taktisesti köyhempää kuin materiaali olisi antanut olettaa. Toisaalta joukkue ylsi vuoden 2018 MM-kisoissa kolmanneksi, ja viime EM-kisoissa se hävisi vain mestaruuteen marssineelle Italialle voitettuaan ensin muun muassa Tanskan ja Portugalin.

Qatarin MM-kilpailuissa Belgia jäi alkulohkoon, mutta Martínezin lähdöstä oli päätetty jo ennen turnausta.

Nyt Belgian jalkapalloliitto etsii ”sarjavoittajaa” eli kestomenestyjää.

Uudelta päävalmentajalta edellytetään kykyä yhdistää pelaajaryhmä siten, että he sitoutuvat samaan tavoitteeseen. Hänen odotetaan myös tuovan maajoukkueen piiriin nuoria pelaajia.

– Hän on taktinen ekspertti, joka tukee valintojaan datalla, teknologialla ja objektiivisilla parametreilla ja hyödyntää RBFA:n (liitto) urheilullista asiantuntijuutta ja rakennetta, työpaikkailmoituksessa kerrotaan.

– Hän tietää, kuinka huippukilpailuissa voitetaan pokaaleja.

– Uusi maajoukkuevalmentaja on belgialaisen jalkapallon lähettiläs auttaen edistämään RBFA:n arvoja ja hän on tavoitettavissa kokopäiväisesti.

Hakemukset tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen [email protected] 10. tammikuuta mennessä.

Royal Belgian FA

@RoyalBelgianFA
The selection process for our new national manager has officially started today.

Read more on our website ↩️

🇫🇷 bit.ly/Nouvel-Entrain…
🇳🇱 bit.ly/Nieuwe-Bondsco…
🇬🇧 bit.ly/Selection-Head…