Yksi Qatarin MM-kisojen isoimmista puheenaiheista on ollut kasvanut lisäajan määrä.

Englannin ja Iranin välisessä ottelussa pelattiin maanantaina peräti 24 lisäminuuttia, kun mukaan lasketaan sekä ensimmäisen että toisen jakson päälle tulleet lisäminuutit.

Maanantaina nähtiin lopulta neljä puoliaikaa, joilla pelattiin eniten lisäaikaa sen jälkeen, kun tilastopalvelu Opta alkoi seurata MM-ennätyksiä vuodesta 1966 alkaen. Ennätyskirjojen kärkipäähän päätyivät Englannin ja Iranin ottelun molemmat puoliajat, Yhdysvaltojen ja Walesin ottelun toinen puoliaika sekä Senegalin ja Hollannin ottelun toinen puoliaika.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - The four single halves with the most stoppage time on record (since 1966) in a single #WorldCup match have all been today:

#ENGIRN 1st half (14:08)
#ENGIRN 2nd half (13:08)
#USAWAL 2nd half (10:34)
#SENNED 2nd half (10:03)

Prolonged.

Lisäaikojen pituutta on uudistettu vastaamaan tarkemmin sitä, kuinka paljon pelikellosta kuluu aikaa muun muassa vaihtoihin, rangaistuspotkuihin, tuuletuksiin, pelaajien hoitamiseen kentällä ja videotarkistuksiin.

Uudistus on saanut kiitosta monilta asiantuntijoilta, mutta Sveitsin keskikenttäpelaaja Djibril Sow ei lukeudu sen kannattajiin.

Sow’n, 25, mukaan lisääntynyt peliaika kasvattaa entisestään pelaajien loukkaantumisriskiä. Hänen mielestään ottelua ei tarvitsisi muutenkaan pidentää, jos voittaja on jo käytännössä selvä.

– Näin Espanjan ja Costa Rican välisen ottelun (7-0-voitto Espanjalle). Mielestäni lisäaikaa ei tarvitse tulla kahdeksaa minuuttia, kommentoi Sow Goalille.

– Minusta se on tyhmää. Pelin tilannetta on ymmärrettävä. Jos toinen joukkue johtaa 6-0, niin ei silloin tarvita vielä kahdeksaa minuuttia. Siinä on kyse myös vastustajan kunnioittamisesta.

– Mitä pidempään pelit jatkuvat, sitä enemmän keho rasittuu. Jos joka kerta pelataan 100, 105 minuuttia, olen utelias, kuinka paljon loukkaantumisia tullaan näkemään.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

• Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.