Hyvin harvoin sarjatasojen välillä seilaavat joukkueet saavat aikaan kansainvälistä kiinnostusta. Poikkeuksen muodostaa Venezia FC, josta on kehkeytymässä todellinen kulttiseura pelipaitojensa ansiosta.

Jo viime vuoden elokuussa Venezia varasti otsikot pelipaidoillaan. Vaikka tuota aikaa seurannut kausi päättyi Serie A:n jumbosijaan, on seuran viestintätiimi jatkanut hyväksi havaitsemallaan linjalla, joka tukee Venetsian kaupungista välittyvää kuvaa taiteen, kulttuurin ja muodin tyyssijana. Suosio suuntaa mediahuomiota jopa pois joukkueen urheilullisesta annista.

Studio Bureau Borschen ja urheiluvälinevalmistaja Kappan välisenä yhteistyönä kehitetyissä pelipaidoissa yhdistyy high-end-muoti jalkapallopaitojen perinteeseen. Freenlancetoimittaja Sam Farley kysyi torstaina Twitterissä, onko kautta 2022–23 varten suunniteltu kokonaisuus ”kaikkien aikojen paras”, kun taas turkkilaisaviisi Socrates Dergi tyytyi toteamaan, että pukineet ovat ”toisesta universumista”. Mustaa kotipaitaa koristavat kultaiset logot. Kauluksessa ja hihoissa on vihreät ja oranssit raidat. Samanväriset, vaakasuuntaiset raidat vuorottelevat valkoisessa vierasasussa. Kolmas vaihtoehtoinen pelipaita on muutamia yksityiskohtia lukuun ottamatta kokonaan kultainen.

– Mallineen mukaan tehdyt pelipaidat on julistettu meillä pannaan. Vaihdoimme Niken Kappaan osaltaan siksi, koska pidämme Kappasta italialaisena brändinä, jolla on rikas perinne ja suuri tuotantokapasiteetti, mutta ennen kaikkea halusimme saada täyden kontrollin luovasta prosessista, ja se oli kriittinen [onnistuminen] meiltä, kuvaili Venezian brändipuolesta ja luovasta ryhmästä vastaava Ted Philipakos Highsnobiety-verkkosivustolle.

– Siinä missä jotkin seurat ovat riippuvaisia agentuuriliikkeistä, me ohjaamme kaikkea itse suunnittelusta markkinointikamppanjoihin ja niin edelleen.

Kauden 2022–23 urheiluvaatteita on putoamisesta huolimatta myyty jo enemmän kuin viime kauden asuja. Mainosotokset on filmikuvannut Chris Kontos Kennedy Magazine -lehdestä.

Katso upotuksista Venezian viime ja tämän kauden pelipaidat.

Football Kit Archive

@footballkitarch
🇮🇹 Venezia 2021-22 Kits

Reply with a team and we will post their current jerseys

Venezia FC

@VeneziaFC_IT
Maglia home 22/23.

Un mix impeccabile di tradizione e modernità, che conferisce un'immagine pulita e contemporanea ad un look classico degli anni ’90.

Disponibile ora su shop.veneziafc.it.

#ArancioNeroVerde 🟠⚫️🟢

Venezia FC

@VeneziaFC_IT

Venezia FC

@VeneziaFC_IT
Maglia away 22/23.

Disponibile ora in pre-order su shop.veneziafc.it.

Leggi di più: veneziafc.it/news/venezia-f…

#ArancioNeroVerde 🟠⚫️🟢
Maglia away 22/23.

Disponibile ora in pre-order su shop.veneziafc.it.

#ArancioNeroVerde 🟠⚫️🟢

Venezia FC

@VeneziaFC_IT
Terza maglia 22/23.

Come ultimo pezzo della collezione 22/23, il Venezia FC ha presentato la terza maglia, una divisa di una squisita tonalità dorata con finiture nere.

Disponibile ora in pre-order su shop.veneziafc.it.

#ArancioNeroVerde 🟠⚫️🟢