Pikkuhuuhkajat pelaa tällä viikolla kaksi erittäin tärkeää EM-karsintojen kotiottelua, tiistaina Helsingissä Azerbaidzhania ja perjantaina Turussa Norjaa vastaan. Yksi Suomen todellisista runkopelaajista karsintojen aikana, Anssi Suhonen on kuitenkin sivussa kentältä. Hamburger SV:ssä pelaava Suhonen nimittäin mursi pohjeluunsa reilut kolme viikkoa sitten seuran harjoituksissa ja joutui jalkaleikkaukseen.

21-vuotiaan Suhosen loukkaantuminen oli harmillinen juttu hänen itsensä, HSV:n, Pikkuhuuhkajien ja myös Huuhkajien kannalta. Ennen loukkaantumistaan vikkelä suomalainen oli ollut viidesti putkeen HSV:n avauskokoonpanossa, joten hän oli todella vakiinnuttamassa asemiaan Tim Walterin valmentamassa miehistössä. Samalla väsymättömästä Suhosesta oli tulossa HSV:n kannattajien suuri suosikki.

Saksalaislehti Bild kertoi viime viikolla Suhosen toipumisesta sen verran, että hän on matkustanut Suomeen lomalle, isovanhempiensa luokse Järvenpäähän. Suomessa Suhonen viettää kaksi ja puoli viikkoa.

Matka ei ole siinä mielesä kaikkein mukavin ja helpoin, että vasemmassa jalassaan Suhonen joutuu käyttämään kuuden viikon ajan isokokoista erikoiskenkää (kuva tästä jutun lopun twiitissä). Lisäksi hän joutuu liikkumaan kaikkialle kainalosauvojen varassa, jotta jalkaan ei kohdistuisi rasitusta.

[readmore from=Suhonen-Anssi]

Suomessakaan Suhonen ei voi laakereillaan levätä, sillä leikkauksen jälkeinen kuntoutus alkaa heti. Suhonen on sopinut HSV:n kanssa fysioterapeutin valvovan silmän alla tehtävästä kuntoutuksesta, jota hän toteuttaa myös kotimaassa ollessaan. Tällä viikolla hän voi myös alkaa hiljalleen tehdä ylävartaloharjoituksia.

Hyvä uutinen Suhosen kannalta oli, että hän sai HSV:n lääkäreiltä ylipäätään luvan matkustaa. Ehtona oli, ettei hän ota minkäänlaisia riskejä vamman uusiutumisen kannalta. Bildin tietojen mukaan jalkapalloharjoituksiin Suhonen voisi palata näillä näkymin elokuun puolivälissä. Saksan 2. Bundesliigan kausi alkaa noin kuukautta aiemmin.

Fran Herrera

@FranHerreraGa
Anssi Suhonen (21) se recupera de su lesión en Järvenpää, a 40 kms de Helsinki, en la casa de sus abuelos. El jugador del #HSV fue sometido a una operación tras fracturarse el peroné hace dos semanas. Se espera que pueda volver a jugar a mediados de agosto.

#HSV