Jo 32 joukkueen kierroksella Saksan Cupista eli DFB Pokalista olivat pudonneet Bundesliigan sarjakärki Bayern München sekä kolmantena oleva Bayer Leverkusen. Tiistaina niille teki seuraa laulukuorossa sarjakakkonen Borussia Dortmund, jonka taival katkesi neljännesvälierävaiheessa 2. Bundesliigan FC St. Pauliin.

Kotikentällään noin 2 000 katsojan edessä pelannut hampurilaisjoukkue siirtyi johtoon jo 4. peliminuutilla, kun Etienne Amenyido pääsi siirtämään lähietäisyydeltä verkkoon ottelun avausmaalin. Johto tuplaantui 40. minuutilla, kun Axel Witsel yritti katkaista syöttöä ja ohjasi epäonnisesti pallon Dortmundin omaan maaliin.

Dortmundin kavennus syntyi VAR-tarkistuksen jälkeen, kun sille myönnettiin käsivirheestä rangaistuspotku. Erling Braut Håland ampui rankkarin verkkoon, kun pelattiin 58. minuuttia.

St. Pauli ei kuitenkaan järkyttynyt, vaan puolusti edelleen tiiviisti ja pyrki samalla rohkeasti myös eteenpäin. Dortmund ei kunnon loppukiriä aikaiseksi saanut, vaan hyvästeli cupin jo neljännesvälierävaiheessa – kilpailun puolustavana mestarina.

Dortmundin valmentaja Marco Rose oli pelin jälkeisissä kommenteissaan varsin tuohtunut.

– Mahdollisuus pokaaliin on poissa. Emme ottaneet ottelua ensimmäisten 5-10 minuutin ajan cup-otteluna, Rose puhisi Skylla.

– Noissa kenttäolosuhteissa ja vahvaa vastustajaa vastaan aiheuttaa ongelmansa itse. Sitä ei voi selitellä eikä saada anteeksi. Kun St. Pauli teki maalin ensimmäisestä hyökkäyksestään, kyse oli juuri jutuista, joista olimme puhuneet etukäteen.

– Olen yksinkertaisesti vihainen. Olemme periaatteessa hyvässä vireessä, mutta lahjoitimme pelin ensiminuuteilla pois. Sitten saimme juosta vastustajan perässä. Tiesimme tarkalleen, mikä meitä täällä odottaa. Palaamme nyt kotiin todella pettyneinä, Rose kuittasi.

Kyseessä on ensimmäinen kerta 15 vuoteen (sitten kauden 2006-2007), kun kumpikaan kaksikosta Bayern München ja Borussia Dortmund ei ole cupin puolivälierissä mukana. Sen sijaan kahdeksan parhaan joukkoon on selviytynyt jo kolme toisen sarjatason 2. Bundesliigan joukkuetta: St. Pauli, toinen hampurilaisjoukkue Hamburger SV ja Karlsruher SC. Myös neljäs jatkoonmenijä Bochum pelasi vielä viime kaudella ”Zweitessa”.

Puolivälierissä nähdään siis kaksi suomalaispelaajien joukkuetta, kun välittömästi avauksen paikan joukkueessaan lunastanut Daniel O’Shaughnessy (Karlsruhe) ja Anssi Suhonen (HSV) ovat edelleen mukana. Suhonen ei ollut loukkaantumisen vuoksi HSV:n kokoonpanossa tiistaina, kun se eteni puolivälieriin rangaistuspotkukilpailussa 1. FC Kölniä vastaan. Hampurin derbykin on siis puolivälierissä mahdollinen, mutta ensin joukkueet kohtaavat sarjaottelussa tulevana perjantaina.

[readmore from=Saksan-Cup]

– Odotin jo kysymystä siitä (onko meillä mahdollisuus voittaa Saksan Cup), St. Paulin valmentaja Timo Schultz naurahti haastattelussa.

– Niin pitkällä emme vielä ole. Tänä iltana voimme olla iloisia, mutta huomisesta alkaen olemme derbymoodissa.

HSV ja St. Pauli ovat ensimmäistä kertaa 25 vuoteen yhtä aikaa cupin puolivälierissä, joten harvinainen tapaus on joka tapauksessa kyseessä. Loput neljä puolivälieräpaikkaa ratkaistaan keskiviikkona otteluissa Hannover-Borussia Mönchengladbach, RB Leipzig-Hansa Rostock, Hoffenheim-Freiburg ja Hertha Berlin-Union Berlin. Maaliskuun alussa pelattavien puolivälierien otteluparit arvotaan sunnuntai-iltana.

Lähde: Kicker