Suomen maajoukkueen tähdet Lukas Hradecký ja Glen Kamara pääsivät juhlimaan jatkopaikkoja torstaina Eurooppa-liigassa.

Bayer Leverkusen kohtasi kotonaan Skotlannin jättiläisen Celticin. Pitkään vaikutti siltä, että Bay Arenan kotiyleisö joutuu poistumaan pettyneenä koteihinsa, mutta toisin kävi.

Robert Andrich vei aikaisessa vaiheessa Leverkusenin johtoon, mutta seuraavat kaksi osumaa viimeisteli Glasgown joukkue.

Ensin laitapakki Josip Juranović tasoitti pilkulta avausjakson lopulla. Toisen nelivitosen alkuhetkillä portugalilaispelaaja Jota vei vieraat jo 2-1-johtoon.

Celticin juhlat katkesivat tylysti kamppailun lopussa. Ensin Andrich tasoitti illan toisellaan ajassa 82. minuuttia ja vain viisi minuuttia myöhemmin Ranskan maajoukkuemies Moussa Diaby vei kotijoukkueen johtoon.

Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi. Samalla tulos tarkoitti Celticin jatkohaaveiden murenemista. Real Betis voitti samaan aikaan kotonaan unkarilaisen Ferencvárosin 2-0 ja karkasi skotlantilaisen kannalta tavoittamattomiin.

Myöhäispelissä Kamaran edustama Glasgow Rangers teki paikallisvastustajansa torstai-illasta vielä synkemmän etenemällä jatkoon.

Rangers voitti kotonaan Sparta Prahan lukemin 2-0. Sankariksi nousi myös HJK:sta tuttu kolumbialaiskärki Alfredo Morelos. Hän viimeisteli kotijoukkueen kummatkin täysosumat.

Prahan ero Rangersiin venähti kolmeen pisteeseen ja, koska keskinäisten otteluiden maaliero kääntyi skotlantilaisille suosiolliseksi, jatkopaikkojen kohtalo ratkesi.

Rangersin edellä jatkoon eteni Lyon, joka on voittanut kaikki viisi kamppailuaan.

Kamara uurasti tuttuun tapaan Rangersin keskikentällä. Getty Images.