Jamaika ei välttämättä ole aivan ensimmäisten valtioiden joukossa, kun listataan maailman suurimpia jalkapallomaita. Yllättävän monet huippupelaajat varsinkin Englannissa omaavat sukujuuria Karibian iloisessa saarivaltiossa.

Monien vanhemmat tai isovanhemmat muuttivat muinoin Eurooppaan.

Tarina Aston Villan Leon Baileyn takana on hieman erilainen. Hänen unelmaansa on ohjannut päämäärätietoisuus lapsesta asti.

Alkujaan nuori jamaikalainen halusi tulla uudeksi Usain Boltiksi, niin kuin monet muut pikajuoksua hallitsevan maan lapset. Bailey rakasti jalkapalloa silti niin paljon, että jätti lopulta yleisurheilun.

Hän tiedosti, että reilun mahdollisuuden saaminen jalkapallon huipulla on vaikeasti saavutettava päämäärä Jamaikalta käsin. Sitä kohden matka silti alkoi.

Bailey oli vasta 12-vuotias, kun hän saapui Eurooppaan. Hän oli aiemmin ollut Phoenix All-Star -akatemiassa Kingstonissa. Se on eräänlainen jalkapalloiluun painottuva sijaiskoti.

Paikan johtajana toimi Baileyn ja tämän veljien adoptioisä Craig Butler, joka uskoi Leonin lahjoihin jalkapalloilijana niin vakaasti, että myi autonsa ja asuntonsa.

Niillä rahoilla hän pystyi lähtemään Baileyn kanssa Eurooppaan tavoittelemaan tämän unelmaa.

Se oli todellinen hyppy tuntemattomaan. Heillä ei ollut tarpeeksi rahaa ja yöt taittuivat hostelleissa ympäri Eurooppaa. Myös vaatetus oli puutteellista kylmempään ilmastoon.

Itävallassa Butler sai rukoiltua Red Bull Salzburgin organisaatiolta testijakson Leonille. Jamaikalaispoika ei paikkaa joukkueesta kuitenkaan saanut.

USK Anif lopulta mahdollisuuden antoi. Seuran urheilutoimenjohtaja oli nähnyt Baileyn pelaavan veljiensä Kylen ja Kevaughnin kanssa puistossa.

Belgialainen Genk oli valmis ottamaan Leonin riveihinsä tämän ollessa 15-vuotias. Seura oli valmis tekemään sopimukset myös hänen veljiensä kanssa. Asiat eivät menneet helpoimman kautta tälläkään kertaa.

FIFA:n säännöt estivät alle 18-vuotiaiden sopimukset Euroopan ulkopuolelta. Adoptioisä Butler matkusti hakemaan tarvittavia dokumentteja. Hänet kidnapattiin, ryöstettiin ja pahoinpideltiin tuon matkan aikana.

Butler joutui sairaalahoitoon ja Baileyn veljekset hetkeksi oman onnensa nojaan. Lopulta koko porukka joutui palaamaan takaisin Jamaikalle.

Vuonna 2015 Bailey saapui jälleen Eurooppaan. Ajax oli kiinnostunut lupaavasta jamaikalaisesta. Sääntöviidakko esti edelleen ammattilaissopimuksen, koska Leon oli vasta 17-vuotias. Matka jatkui lopulta slovakialaisen Trencinin kautta takaisin Belgiaan.

Baileyn täytettyä 18 vuotta, tämä siirtyi vihdoin Genkin riveihin. Lopultakin tilanne näytti Baileyn unelman kannalta lupaavalta.

Sen jälkeen alkoi tapahtua. Bailey loisti Belgiassa ja hänet valittiin vuoden nuoreksi pelaajaksi. Kiinnostusta suuremmista sarjoista alkoi putoilemaan Genkin toimistolle.

Leverkusenissa Bailey nousi koko jalkapallomaailman huulille. Getty Images.

Jamaikalaisen kerrotaan olleen äärimmäisen nöyrä ja vaatimaton, vaikka tämä tiesi olevansa erittäin hyvä. Lopulta hänet hankittiin Bayer Leverkuseniin 20 miljoonalla eurolla.

Tässä kohtaa tarinaa varmaan liki jokainen on jo kartalla. Bailey pelasi Lukas Hradeckýn edustamassa seurassa erittäin hyvin.

Englannin Valioliiga oli silti se sarja, jonne Bailey jo pienenä itsensä unelmoi. Hän sai Genkissä ollessaan jo tarjouksia muun muassa Manchester Unitedilta, Chelsealta ja Manchester Citylta.

Bailey oli kuitenkin huomioinut, että esimerkiksi Romelu Lukaku ja Kevin de Bryine eivät pärjänneet suoraan Valioliigassa. De Bryine lähti välissä Saksaan ja alkoi sen jälkeen dominoimaan myös Valioliigassa.

Jamaikalainen päätti tehdä samoin ja valitsi Bundesliigan.

Kesällä Bailey siirtyi Aston Villaan. Nyt hän on juuri siellä, minne hän pienenä itsensä unelmoi. Matka oli pitkä ja vaikea, mikä nostaa päämäärätietoisen 24-vuotiaan arvostusta.

Bailey on kärsinyt pienistä vaivoista, mutta ehtinyt iskemään jo maalinkin Valioliigassa. Hänestä kuultaneen vielä useita kertoja. Adoptioisän luotto osui maaliin.

Lähde: BBC