Vaikka virallinen Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelattiin jo sunnuntaina, päättyi runkosarja varsinaisesti vasta tänään torstaina, kun Haka sai vieraakseen HIFK:n koronasyistä siirretyssä rästiottelussa. Jo etukäteen oli selvää, että Hakan pelit jatkuvat alemmassa loppusarjassa ja HIFK:n mestaruussarjassa, mutta pisteitä kaipasi kumpikin joukkue. Haka kamppailee sarjassa säilymisestä ja HIFK paikasta eurokentille ensi kaudeksi.

Ottelusta Tehtaan kentällä tuli erittäin sähköinen ja kiihkeä, ja tuomari Joni Hyytiälle haastava. Hakalle tilastoitiin ottelussa 20 rikettä HIFK:n kolmeatoista vastaan. Varoituksia Hyytiä jakoi Hakalle neljä ja HIFK:lle kolme, mutta kuin ihmeen kaupalla ulosajoista vältyttiin, vaikka tunteet kävivätkin ajoittain todella kuumina.

Maaleja pelissä nähtiin kaksi, ja niistä molemmista vastasi kotijoukkue Haka. Kumpikin maaleista tehtiin päällä, ja molemmilla kerroilla maali oli sen tekijälle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Ensin asialle ehti uusiseelantilainen Logan Rogerson 24. minuutilla. Rogerson sai hienon keskityksen Janne-Pekka Laineelta boksiin, nousi korkeimmalle ja puski voimalla pallon takanurkkaan.

Jakson viimeisellä varttitunnisella ainoat tilastomerkinnät olivat varoituksia, mutta tauolla tunteet ehtivät hieman viiletä. HIFK ei kuitenkaan kirivaihetta saanut missään vaiheessa silmään, eikä onnistunut lopulta laukomaan kertaakaan kohti kotijoukkueen maalia. Kaikki laukaukset Haka voitti numeroin 11-5.

Lopullisesti ottelu ratkesi 80. minuutilla, kun vuorostaan ensimmäisen veikkausliigamaalinsa viimeisteli albanialainen Donaldo Acka, joka saapui Valkeakoskelle kesällä Romaniasta. Acka nikkasi päällään verkkon Maximus Tainion antaman kulmapotkun.

Lopussa tunteet kuohahtivat jälleen, kun Jake Dunwoody taklasi rajusti Hakan Henri Malundamaa. Punaisilta korteilta säästyttiin kuitenkin tästäkin seuranneessa torikokouksessa.

Hakan voittoputki venyi nyt kolmeen otteluun, ja mikä komeinta, se ei ole päästänyt näissä kolmessa ottelussa maaliakaan. Torjuntavastuun on viime otteluissa saanut 21-vuotias Aatu Hakala, joka siirtyi Hakaan täksi kaudeksi Gnistanista. Hakala on pitänyt nyt nollan kolmessa neljästä veikkausliigaottelustaan, mutta kolmas nollapeli tuli toki helposti, ilman ainuttakaan torjuntaa. Kahdessa edellisessä pelissään Hakala torjui yhteensä kymmenen kertaa.

Haka nousi voittonsa myötä sarjassa yhdeksänneksi. Se merkitsee sitä, että se pelaa alaloppusarjassa kahden kotipelin sijaan kolme kotiottelua, ja saa sunnuntaina vieraakseen AC Oulun sen sijaan, että joutuisi itse matkustamaan Ouluun. Voitto myös sinetöi sen, ettei Haka putoa teoriassakaan missään tapauksessa suoraan. Alempaan loppusarjaan lähtiessä sen ero karsijan paikalla olevaan AC Ouluun on nyt kuusi pistettä, huomattavasti oululaisia paremmalla maalierolla.

HIFK aloittaa mestaruussarjan sijalta viisi. Sillä on yhä mahdollisuudet eurokentille, sillä neljäntenä olevalla SJK:lla on siihen nähden neljän pisteen etumatka. HIFK matkaa loppusarjan avauksessaan sunnuntaina Turkuun Interin vieraaksi.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

FC Haka aloittaa maalinteon Tehtaan kentällä. Logan Rogersonin ensimmäinen Veikkausliigamaali!

@FCHakaOfficial
79' MAAAAAAAAALIIIIIIIIIIII!! Maxi Tainion kulman puskee sisään uran ensimmäisellä Haka-maalilla Donaldo Acka!! (2-0)