Perparim Hetemaj kirjautti sunnuntaina tilastoihinsa kauden toisen syöttömerkintänsä. 34-vuotias suomalainen oli tuttuun tapaan Beneventon avauskokoonpanossa ja teki esityön perulaisen Gianluca Lapadulan 13. peliminuutilla tekemään ottelun avausmaaliin.

Beneventon tilanne elintärkeitä kolmea sarjapistettä ajatellen näytti erittäin hyvältä, kun vastustajajoukkue Crotonen toppari Vladimir Golemic sai punaisen kortin 24. peliminuutilla. Benevento pääsi siis pelaamaan yli tunnin yhden miehen ylivoimalla.

Benevento ei kuitenkaan onnistunut miesylivoimaansa hyödyntämään, vaan päästi helpolla tavalla vierasjoukkue Crotonen nousemaan tasoihin aivan lopussa, lisäajan kolmannella minuutilla. Pedro Pereira syötti ja nigerialaishyökkääjä Simy siirsi puolustuksen keskeltä aivan liian helposti loppunumeroiksi 1-1. Benevento voitti ottelun laukaukset kohti maalia 11-2, mutta sai silti pistepussiinsa vain yhden pinnan lisää.

Benevento on voittanut sitten loppiaisen vain yhden ottelun. Tuolloin, 21.3. se kaatoi urhoollisesti vieraskentällä Juventuksen. Sen jälkeisistä yhdeksästä ottelusta Benevento on saanut vain kolme pistettä, ja onkin valunut putoamisviivan alle. Voitto Crotonesta olisi tehnyt säilymistoiveille erittäin hyvää. Crotone on Parman tavoin jo varmistanut putoamisensa Serie B:hen.

Ottelu Benevento-Crotone pelattiin tyhjällä stadionilla, mutta ottelun jälkeen kiukkuiset Beneventon fanit kerääntyivät stadionin porteille vaatimaan selityksiä surkeaan tulokseen. Heidän mielestään joukkueen pelaajat eivät olleet antaneet kaikkeaan. Beneventon puheenjohtaja kävi yrittämässä rauhoitella faneja.

RaiSport

@RaiSport
⚽️ Contestazione dei tifosi del #Benevento contro i propri giocatori rei di non aver dato l’anima per la loro squadra
Il presidente #Vigorito è uscito per incontrarli e provare a rassicurarli

#calcio #BeneventoCrotone @bncalcio @dariodigennaro

Benevento on nyt sarjassa sijalla 18, kolme pistettä edellä olevaa Torinoa perässä. Joukkueet kohtaavat päätöskierroksella toisensa. Koska tasapisteissä ratkaisevat keskinäiset ottelut, voisi voitto Torinosta vielä pelastaa Beneventon kuiville. Kauden ensimmäinen kohtaaminen kun päättyi 2-2-tasapeliin.

Sitä ennen Beneventon pitää vielä toivoa, että Torino jää pisteittä tiistaisessa rästiottelussaan Lazion vieraana. Pistekin Roomasta varmistaisi Beneventon putoamisen jo ennen päätöskierrosta. Beneventoa valmentaa legendaarinen pelaaja Filippo Inzaghi ja Laziota hänen veljensä Simone Inzaghi, joten nyt Benevento odottaa veljeltään palvelusta. Sunnuntainen peli veti kuitenkin ”Pippon” hiljaiseksi.

[readmore from=Serie-A]

– Tämä on ollut ongelmamme tällä kaudella. 19 laukausta kohti maalia emmekä ratkaisseet peliä, Filippo Inzaghi sanoi Sky Sport Italialle.

– Ei ole mahdollista, että vastustajan maalivahti on aina ottelun paras pelaaja. Saamme selvästikin syyttää itseämme. Meidän olisi pitänyt tehdä taktinen rike ja katkaista hyökkäys aiemmin. Nyt kannustamme Laziota ja toivomme, että säilymistaistelu on vielä hengissä päätöskierroksella.

Benevento oli vielä sarjan puolivälissä sijalla 10, mutta vain yksi voitto 21 viime ottelusta on ajanut sen putoamisviivan alle. Sen onneksi Torinonkaan viimeaikainen vire ei ole ollut häävi. Torino hävisi keskiviikkona kotikentällään AC Milanille todella tylysti maalein 0-7, ja lauantaina vieraissa Spezialle 1-4.

Football Italia

@footballitalia
Pippo Inzaghi must rely on brother Simone’s Lazio now, but admits Benevento have to ‘look at ourselves’ after the draw with 10-man Crotone, leaving one win in the last 21 rounds football-italia.net/170749/inzaghi… #Benevento #Crotone #Torino #Lazio #BeneventoCrotone #SerieA #SerieATIM

Lähde: Football-Italia