Turun Palloseuran keskikenttäpelaaja Rodney Strasser on saanut kutsun Sierra Leonen A-maajoukkueeseen Afrikan-mestaruuskilpailujen karsintapeleihin Nigeriaa vastaan.

Strasserin, 30, valintaa voi pitää pienimuotoisena yllätyksenä, kun katsoo hänen tämän kauden tilastojaan. Täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt Strasser pääsi viimeksi kentälle viime kuussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan yhdeksän minuutin ajaksi. Sitä ennen hän oli viimeksi saanut vastuuta elokuun puolivälissä. Kaikkiaan Strasser pelasi Veikkausliigan runkosarjassa seitsemässä ottelussa yhteensä 344 minuuttia.

TPS jäi runkosarjassa viimeistä edelliseksi, joten turkulaiset karsivat sarjapaikastaan Ykkösessä toiseksi tullutta KTP:tä vastaan. Ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona Kotkassa ja jälkimmäinen lauantaina Turussa.

Aiemmin urallaan enimmäkseen Italiassa pelannut Strasser on esiintynyt Sierra Leonen A-maajoukkueessa yhdeksän kertaa, joista viimeisin oli toukokuussa 2014. Sierra Leone kutsui tuplamaaotteluun Nigeriaa vastaan myös keskikenttäpelaaja Medon, joka edusti päättyneellä kaudella FC Hakaa.

Strasser ja kumppanit kohtaavat Nigerian ensi perjantaina sekä ensi viikon tiistaina. Ennakkoasetelmat ovat selvät, sillä arvokisojen vakiokävijä Nigeria on FIFA-rankingissa Afrikan maista neljäntenä ja Sierra Leone 31:nä. Sierra Leone on karsintalohkossaan viimeisenä kerättyään kahdesta ensimmäisestä pelistään yhden pisteen. Viime kuussa se hävisi ystävyysotteluissa Nigerille ja Mauritanialle.