Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA aikoo rajoittaa seurojen lainalle lähettämien pelaajien määrää. Asiasta kertoo Mundo Deportivo, mutta FIFA:n odotetaan vahvistavan päätöksen pian.

Uusi tarjoitus astuu voimaan jo tulevana kesänä. Sen jälkeen kukin seura voi lähettää lainalle vain korkeintaan kahdeksan pelaajaa. Rajoitus koskee vain 22-vuotiaita ja sitä vanhempia pelaajia. Alle 21-vuotiaita voidaan lainata muille seuroille entiseen tapaan rajoituksetta.

Rajoituksen tarkoituksena on pyrkiä ehkäisemään sitä, että seurat tavoittelevat suurempia taloudellisia voittoja pelaajan kehittymisen kustannuksella. Rajoitus tulee vaikuttamaan merkittävästi seuroihin, jotka ovat haalineet listoilleen lukuisia pelaajia, ja kierrättäneet näitä lainoilla. Tunnetuin esimerkki tällaisesta seurasta lienee Chelsea.

Kesällä 2018 julkaisemassaan jutussa Bleacher Report kertoi Chelsealle olleen peräti 40 lainapelaajaa, joista 19 oli vanhempia kuin 21-vuotiaita. Nyt lainapelaajien määrä on laskenut hieman, mutta edelleen sääntö pakottaisi Chelsean myymään useita pelaajiaan. Chelsean omilla kotisivuilla lainapelaajia on listattu 26.

Tulevina vuosina rajoitus tulee vain kiristymään. Kun ensi kaudella muille seuroille on mahdollista lainata kahdeksan pelaajaa, putoaa määrä seuraavalle kaudelle seitsemään ja kaudelle 2022-2023 kuuteen.

Vuodesta 2022 lähtien rajoitus ei koske pelkästään kansainvälisiä pelaajalainoja, vaan se tullaan laajentamaan käsittämään myös saman maan sisäiset lainat.