Veikkausliigassa pelattiin maanantai-iltana kaksi ottelua, eikä draamaa puuttunut. Sekä Helsingissä että Vaasassa merkittiin historian kirjoihin uusia pointteja.

HJK – IFK Mariehamn

HJK hallitsi odotetusti otteluaan saarelaisia vastaan sen alusta lähes mielin määrin. Maalinteko ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
30' Useita hyviä hyökkäyksiä onnistuttu rakentamaan, mutta laukaukset ovat toistaiseksi uupuneet (0-0)
#HJK #HJKIFKM #Veikkausliiga

Aivan vailla toimintaa ei ollut Klubinkaan pääty.

IFK Mariehamn

@IFKMariehamn
36’ Fin kombination på vänsterkanten som avslutas av ett inlägg av Dylan Murnane. Rudakov i HJK plockar den. (0-0). #ifk1919

HJK-maalivahti Maksim Rudakovin ulostulosta jakson lopulla vaadittiin kovimmissa kommenteissa jopa punaista korttia, jota Mattias Gestranius ei kuitenkaan taskustaan kaivanut. Tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Tunnin kohdalla vieraat esittelivät yleisölle pitkään veikkausliigakentille odotetun legendan, kun Daniel Sjölund riisui verkkarinsa. 35-vuotiaalle kyseessä uran ensimmäiset minuutit Suomen korkeimmalla sarjatasolla; ennen visiittiä Englannissa, ja pitkää uraa Ruotsissa, keskikenttämies ehti täkäläisillä kentillä tahkoa korkeimmillaan Kakkosta.

59’ Daja tar av sig överdragskläderna och är påväg in. (0-0). #ifk1919

Janne Oivio (@janneoivio.bsky.social)

@JanneOivio
Daniel Sjölund, 35v ja 37 A-maaottelua, debytoi vihdoin ja viimein Veikkausliigassa. #veikkausliiga #ifk1919

HJK ei varsinaisesti onnistunut vaparitilanteen puolustamisessa 68. minuutilla; Aristote Mboma iski vihreävalkoiset johtoon.

Mikko Aaltonen 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

@Symbaaliapina
Herranjestas miten helposti IFK Mariehamn yllätti Klubin tuolla vaparikuviolla. Miten tuo oli edes mahdollista? Tuon näki Töölöntorille saakka Mboman liikkeen jälkeen. #Veikkausliiga #Ruutu #HJK #IFKMariehamn

Saarelaisten taivas synkkeni kuitenkin viime hetkillä, eikä historian ensimmäistä liigavoittoa Helsingistä irronnut. Daniel O’Shaughnessy toi Klubin ensin tasoihin 90. minuutilla, ja Sebastian Dahlström sinetöi 2-1 -voiton ajassa 90+2.

VPS – FC Inter

Lumisateisessa Hietalahdessa VPS kohtasi FC Interin toistamiseen pienen ajan sisään. Vaasalaiset nousivat Suomen Cupissa tappiolta 2-1 -voittoon, mikä tarkoittaa cup-valtikan tällä kaudella vaihtuvan.

30. minuutilla vieraat rakensivat todella hyvän paikan, mutta Eero-Matti Auvinen liukui pallon kovalla riskilläkin kulmapotkuksi. Seuraavalla minuutilla ei enää väliin jalkoja saatu, kun avaukseen noussut Mika Ojala siirsi pallon maalinedustalle Filip Valencicille. Slovenialaisen pommi painui etuyläkulmaan, tilanteeksi 0-1.

Harri Ahola

@aholanharri
Ansaittu johto @FCInterTurku. Hyökkäyksessä vielä dominoivampi esitys kuin cupin pelin avauspuolituntinen Vepsua vastaan, mutta nyt ovat pitäneet vaasalaisten hyökkäyspelin täysin kurissa ja nuhteessa. #Veikkausliiga

Jos Vepsun hyökkäys oltiin saatu vieraiden taholta tähän mennessä kuriin, joutui Henrik Moisander tekemään huipputorjunnan 34. minuutilla, kun Steven Morrissey pääsi yrittämään vapaasti läheltä. Tilastot puhuivat kelin kanssa kuitenkin yhtä kylmää kieltä lämmittelemään siirryttäessä; vierasjohto täysin ansaittu.

Reilun tunnin pelin jälkeen, pelin edetessä yhä vierasjohdossa, Petri Vuorinen marssitti kentälle Sebastian Strandvallin. 64. minuutilla kapteeni päästi pallon boksin rajalla taakseen Momodou Sarrille, joka tasoitti ottelun. Ottelun käsikirjoitus eteni siis tässä vaiheessa juuri samoin kuin cup-kohtaamisessa Turussa.

FC Inter painoi todella lujaa päälle tasoitusosuman jälkeen, mutta sen paremmin kentälle tullut Timo Furuholm, kuin läheltä yrittämään päässyt Niko Markkula eivät onnistuneet viimeistelyssä loistopaikoistaan.

90. minuutilla yliote kuitenkin toi voitto-osuman, asialla jälleen Valencic, jonka toimittama pallo vieri juuri ja juuri yli maaliviivan. Jos Helsingissä historia jäi Mariehamnin voiton muodossa syntymättä; onnistui samantyyppinen käännekohta pohjanmaalla. Kyseessä oli FC Interin ensimmäinen voitto Vaasassa sitten vuoden 2013.

HJK – IFK Mariehamn 2-1

Aristote Mboma 0-1 (68.)

Daniel O’Shaughnessy 1-1 (90.)

Sebastian Dahlström 2-1 (90+2)

VPS – FC Inter 1-2

Filip Valencic 0-1 (31.)

Mamodou Sarr 1-1 (65.)

Valencic 1-2 (90.)