Viasatin urheilutarjonta hakee vertaistaan, kun tulevalla kaudella kanava näyttää muun muassa Valioliigaa, Bundesliigaa, Nations Leagueta, NHL:ää, KHL:ää, NFL:ää, Golfin Major-turnauksia, UFC:tä ja jopa baseballia.

Ei ole ihme, että Viasatin vastaavan tuottajan Ville Klingan suupielet kääntyvät hymyyn esitellessään näytettäviä urheilusarjoja toimittajalle. Jo pelkässä jalkapallossa riittää katsottavaa yli tarpeen.

– Meillä on kokonaisuudessaan huikea kattaus. Valioliiga on selkeästi seuratuin kansainvälinen jalkapallosarja. Uutena meillä on Saksan Bundesliiga ja tosi makea juttu on se, että meille tulee kansainvälisen jalkapallon uusi kilpailu Nations League. Myös EM- ja MM-karsinnat ovat meillä seuraavat neljä vuotta, eli aina kun maajoukkue pelaa, pääsemme seuraamaan heitä, Klinga sanoo ja jättää mainitsematta muun muassa Ranskan liigan, Skotlannin liigan ja Englannin Championshipin (Mestaruussarja).

– Kun futikset lähtevät liikkeelle elokuussa, niin joka viikko sitä on tarjolla.

– Lätkän puolella meillä on kaksi maailman kovatasoisinta sarjaa. NHL ja KHL. Molemmissa on kova suomalaiskiinnostus. Etenkin KHL:ssä, koska Jokerit pelaa siellä.

Eikä siinä vielä kaikki. Myös korisfanit ovat otettu huomioon.

– Koripallon Euroliigassa näemme, miten Petteri Koponen pärjää uudessa seurassaan Bayern Münchenissä. Tarjontaa on niin huikeasti, Klinga myhäilee.

Viasat aikoo panostaa totuttuun tyyliin ottelustudioihin. Valioliigassa päälähetyksiin valikoituvat pelit päätetään tilanteen mukaan.

– Mietimme päälähetyksiä siten, mikä on katsojien kannalta mielenkiintoisin ja mikä on urheilullisesti mielenkiintoisin. Varsinkin kauden alkuvaiheessa isot seurat ovat tärkeässä asemassa, mutta loppukaudesta esimerkiksi sarjataulukon loppupäässä saattaa olla tärkeitä kamppailuja sarjapaikan kannalta. Se pitää aina katsoa tilanteen mukaan.

– Kyllä se on nähtävissä, että esimerkiksi Liverpool, Man United, Arsenal, Chelsea, Tottenham ja hallitseva mestari City vetävät eniten katsojia. Heillä on enemmän faneja Suomessa kuin monella pienemmällä seuralla, studioisäntänäkin työskentelevä Klinga tiedostaa.

Huuhkajien ja muiden maajoukkueiden seuraamisessa Viasat ottaa isoa roolia.

– Kaikki Huuhkajien ottelut ovat vapaasti katsottavissa Viafreen kautta, eli ne ovat kaikille nähtävissä.

– Pyrimme luomaan sellaisen paketin, että fanit pystyvät seuraamaan joukkueiden koko matkan sinne arvokisoihin. Ei tarvitse seurata pelkästään Suomea, vaan myös muiden maajoukkueiden pelejä pystyy katsomaan.