Vaasan Palloseuran alkukausi on ollut katastrofaalinen. Tappioita tuli tappioiden perään alkukaudesta ja vasta kauden kymmenes liigapeli toi avausvoiton.

Joukkue majailee yhä sarjan jumbona viiden pisteen saldolla 11 ottelusta, kun pelit jatkuvat seuran osalta keskiviikkona kotona FC Lahtea vastaan. Alla on kymmenen päivän mittainen maaottelutauko, mikä sinänsä harmittaa seurassa.

– Tauko tuli hieman hankalaan saumaan, sillä tahtotaso ja pelilliset asiat olivat menossa oikeaan suuntaan, Joukkue on kuitenkin ollut pirteä tauon jälkeen ja valmis metsästämään keskiviikkona jälleen kolmea pistettä, VPS-luotsi Olli Huttunen kommentoi.

– Vastassa on hyvin aggressiivinen, fyysinen ja juoksuvoimainen joukkue. Lahden edellinen ottelu viimeistään osoitti, että sen peli on lähtenyt toimimaan, Huttunen mietti.

– Aktiivisella pelitavalla jatketaan. Prässin täytyy olla oikea-aikaista, myös keskikenttäpelaajat ja puolustajat on saatava fiksusti mukaan, Huttunen summaa.

VPS:lla on riveissään viime kaudella FC Lahden paidassa viilettänyt Loorents Hertsi.

– Oudolta tuntuu. Tämä on kuitenkin peli, jonka haluan erityisesti voittaa. Haluamme osoittaa, että olemme parempia kuin miltä tilanne näyttää.