HJK jäi torstaina maalittomaan tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan Veikkausliigassa. Vierailla oli jopa paremmat paikat, tähtensä Petteri Forsellin johdolla. HJK-maalivahti Ville Wallén muistutti, että otteluiden määrä näkyy myös nimimiehissä.

– IFK:n vetäytyi ottelussa paljon. Lisäksi jokainen joukkue on pelannut kolmen pelin viikkotahtia ja uskon, että sekin tuntuu pelaajien jaloissa, Wallen kommentoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

– Vaikea pitää 90 minuuttia täyttä vauhtia, mutta toki olisi pitänyt saada ainakin pidempiä jaksoja ryminää aikaan ja luotua enemmän maalipaikkoja. On tämä pettymys, kun voittoa tietenkin lähdettiin kotona hakemaan. Olisi pitänyt viedä peliä selkeämmin.

Wallén joutui olemaan valppaana koko ajan, kun Forsell antoi laulaa välillä kaukaakin. HJK-vahti otti muutaman hienon torjunnan ja kerran paitsiovihellys pelasi maalilta, kun mies pudotti pallon IFK-hyökkääjälle eteensä Forsellin painavan laukauksen seurauksena.

Wallén sanoi seuranneensa valppaudella aina hetkiä, jolloin IFK:n tähtipelaaja sai pallon.

– Pitää olla hereillä, kun hän saa pallon. On tiettyjä pelaajia, kuten Forsell, joiden tietää pystyvän vetämään mistä vain ja on pakko sen mukaan itseään laittaa maalilla oikealla paikalle. Veto kun lähtee vielä molemmilla jaloilla ja erilaisilla kierteillä. Luulen, että se ei itsekään aina tiedä mihin vetää vaan hän yrittää saada niihin pahoja kierteitä.

– Onhan se välillä hieman yllättävää. Varsinkin jos ei ole valmistautunut, niin voi käydä hassusti. On pienistä asioista kiinni, miten sijoittuu. Pitää pohtia tuleeko veto pidemmältä vai tuleeko mahdollisesti läpisyöttö, mihin pitää tulla vastaan.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)