Sven-Göran Erikssonin hautajaisten yksityiskohdat on julkaistu. Mirror uutisoi, että valmentajalegenda lasketaan haudan lepoon kotiseuduillaan Ruotsissa Torsbyn kaupungissa syyskuun 13. päivä perjantaina.

Englannin entinen A-maajoukkuevalmentaja Eriksson menehtyi viime viikon maanantaina 76-vuotiaana. Hän oli aiemmin kertonut julkisuuteen syöpädiagnoosistaan tämän vuoden tammikuussa.

Erikssonin hautajaiset järjestetään Fryksanden kirkossa. Kirkko sijaitsee Värmlandin maakunnassa, jossa ”Svennis” syntyi ja varttui.

Eriksson oli aiemmin toivonut tulevansa haudatuksi kotikunnassaan. Ruotsalainen palasi alueelle myös Amazon Primen julkaisemassa ”Sven”-dokumenttielokuvassa katsomaan tulevaa hautapaikkaansa.

– Se on kaunis paikka. Se tekee olosi rauhalliseksi ja minun oloni rauhalliseksi, Eriksson kertoi dokumentissa viitaten viereiseen järveen.

– Isäni kasvoi tuolla vuoren alla. Sitten jos katsotte suoraan tuonne, siellä on Torsby, jossa minä vartuin. Olen aina ajatellut sen olevan hieno paikka levätä. Tuhkat voitaisiin heittää tuonne veteen. Se tuntuisi kodilta.

Erikssonin hautajaiset tulevat käynnistymään Fryksanden kirkossa Torsbyssä kello 10 aamulla paikallista aikaa perjantaina 13. päivä syyskuuta. Tilaisuudessa tulee olemaan rajallinen vieraskapasiteetti.

Erikssonista tuli Englannin ensimmäinen ei-brittiläinen päävalmentaja vuonna 2001. Ruotsalainen luotsasi maajoukkuetta vuosina 2001-2006 viiden vuoden ajan.

Erikssonin uralle mahtui lisäksi maajoukkuepestit Norsunluurannikon ja Meksikon peräsimessä. Hän luotsasi seuratasolla myös 12 eri seurajoukkuetta, kuten Manchester Cityä, Benficaa, Fiorentinaa ja Leicester Cityä.

England

@England
We are deeply saddened that Sven-Göran Eriksson, who managed the #ThreeLions from 2001 to 2006, has passed away aged 76.

Our thoughts are with his family and friends at this time.

Rest in peace, Sven. You will be greatly missed ❤️

LUE MYÖS!