Topi Keskinen, 21, otti HJK:sta elokuussa uransa ensimmäisen harppauksen ulkomaille. Mikkelin Palloilijoiden kasvatti siirtyi 1,5 Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen Skotlannin Valioliigaan Aberdeenin paitaan.

HJK sai Keskisestä vajaa miljoonan euron siirtokorvauksen.

Keskinen on saanut välittömästi Aberdeenissa suurta vastuuta pelattuaan molemmissa kahdessa sarjaottelussa avauksessa. Myös esikoismaali syntyi Skotlannin Liigacupissa.

Keskinen on sopeutunut alkuun hyvin uuteen ympäristöön ja skotlantilaiseen jalkapalloon.

– Ajattelin aina, että oma pelityylini sopii tuonne. Tämä on todella erilainen sarja, mutta sopii itselleni ehkä Veikkausliigaa paremmin. Se on vauhdikasta ja fyysistä peliä, Keskinen kommentoi Huuhkajien mediatilaisuudessa viime viikon tiistaina.

Keskinen yhdistettiin MTV Urheilun tietojen mukaan kesän aikana myös Englannin Mestaruussarjan joukkueisiin Middlesbroughiin ja Sunderlandiin. Helsingin Sanomat taas uutisoi huhtikuussa Blackburn Roversin kiinnostuksesta.

Keskinen vahvisti neuvottelujen pitäneen paikkaansa.

– Kyllä sitä jotain oli, mutta ei tämä kaduta yhtään. Joukkue on ottanut minut Aberdeenissä hyvin vastaan ja olen päässyt pelaamaan.

Aberdeenissa pelasi myös alkuun toinen suomalaispelaaja Richard Jensen. Puolustaja kuitenkin lainattiin Keskisen ensimmäisen viikon jälkeen Tanskaan Vejle Boldklubiin.

– Soittelin hänen kanssaan ennen Aberdeeniin saapumista. Oli kiva, että hän oli alun siellä mukana. Se auttoi paljon, Keskinen kuvaili suomalaisten lyhyttä yhteistä aikaa seuratovereina.

Tavoitteet korkealla

Aberdeen on aloittanut uuden kauden Skotlannin Valioliigassa voittamalla kaikki neljä ensimmäistä otteluaan. Seura on sarjataulukossa toisena tasapisteissä Celticin kanssa.

Keskinen tavoittelee viime kaudella Konferenssiliigan lohkovaiheessa HJK:n kanssa kohtaamassaan seurassa menestystä.

– Top 3 -sijoitus ja jonkun pokaalin voittaminen olisi hyvä. Cupeilla on siellä iso merkitys, suomalaislaituri avasi kauden tavoitteitaan.

Keskinen on ensimmäistä kertaa Huuhkajien mukana syyskuun Kansojen liigan -otteluissa. Nuorukainen sai debyyttinsä lauantain vieraspelissä Kreikkaa vastaan tultuaan vaihdosta sisään 0-3-tappiossa.

Keskinen pelasi Kreikka-ottelussa 28 minuuttia. Vastuuta saattaa tulla lisää tiistaina Wembleyllä Englannin vieraana.

Skotlannin liigassa Keskisen pelit jatkuvat tulevana lauantaina kotiottelulla Motherwellia vastaan.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!