Huuhkajien syksyinen urakka Nations Leaguessa jatkuu tiistaina. 

Huuhkajat kohtaa Wembleyllä Englannin. Suomi hävisi viime viikonloppuna Kreikalle tylysti 0-3, eikä luvassa ole ainakaan helpompaa ottelua, kun vastaan asettuu maailmantähtiä vilisevä Englanti.

Markku Kanerva tiedostaa, miten Huuhkajien on pelattava Englantia vastaan, jotta tuloksen saaminen on mahdollista.

– Katsoimme Irlanti-pelin, ja siinä tuli tiettyjä asioita vahvasti esille. He tekevät tiettyjä rotaatioita ja luovat keskikentän boksia. Siellä on liikettä ja aktiivisuutta todella paljon myös syvyyssuuntaan. Tärkeintä on, että periaatteemme toimivat ja pystymme tukkimaan keskustan, josta Englanti haluaa murtautua. Meidän täytyy olla todella määrätietoisia ja tehokkaita, kun saamme pallon.

Kanerva muistuttaa, ettei Huuhkajat lähde vain haistelemaan Wembleyn tunnelmaa. Joukkue lähtee hakemaan tulosta.

– Tämä on hieno tilaisuus kokea Wembleyn tunnelma, mutta emme me sen takia kentälle mene. Kyllä meillä on selvä tavoite pärjätä pelissä. Pelaajat ovat inspiroituneita ja motivoituneita. Pahin virhe, mitä voimme tehdä, on mennä pelko takamuksessa tuonne kentälle. Uskon, että pelaajilla on intoa näyttää piskuisen Suomen pärjäävän isoa Englantia vastaan.

– Tämä on tulosurheilua. Moni pitää tätä mahdottomana tehtävänä, mutta me uskomme, että voimme tehdä ihmeitä. Englanti on hyvä joukkue, mutta kukaan ei ole voittamaton. Toivottavasti pystymme tekemään huomenna ison yllätyksen, Kanerva sanoi maanantaina lehdistötilaisuudessa.

Huuhkajien ja Englannin välinen Nations Leaguen ottelu potkaistaan käyntiin klo 21.45.

Lähde: Palloliitto

LUE MYÖS