Manuel Neuer ilmoitti muutama viikko sitten lopettavansa maajoukkueuransa.

Neuer, 38, pelasi Saksan A-maajoukkueen ykkösvahtina keväästä 2010 lähtien. Konkarivahti pelasi maajoukkueurallaan jopa 124 ottelua ja johdatti Saksan maailmanmestariksi kesällä 2014.

Marc-André ter Stegen, 32, on Saksan uusi ykkösvahti. Ter Stegen debytoi Saksan A-maajoukkueessa keväällä 2012, muttei onnistunut missään vaiheessa syrjäyttämään Neueria. Ter Stegen ei ole edelleenkään pelannut ainuttakaan arvokisaottelua.

Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Julian Nagelsmann ilmoitti keväällä ter Stegenille, että Neuer pelaisi ykkösvahtina kesän EM-lopputurnauksessa. Nagelsmann myönsi lehdistölle, ettei sen ilmoittaminen ter Stegenille ollut kivaa.

– Maaliskuinen keskustelumme ei ollut suoranaisesti järin mukava. Pelkäsin ter Stegenin ilmoittavan, ettei hän osallistuisi kesän kisoihin, vaikka toisaalta olisin ymmärtänyt sen. Ter Stegen on ollut maajoukkueen kakkosvahti liian pitkään. Nyt vain toivon, että hän pysyy kunnossa ja pelaa hyvät MM-kisat kahden vuoden päästä, Nagelsmann totesi lehdistötilaisuudessaan.

LUE MYÖS