Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sanoi tappiollisen Englanti-pelin jälkeen, että hän halusi antaa Ilmari Niskaselle näytönpaikan.

Niskanen, 26, on saanut runsaasti kritiikkiä Suomen hävittyä tiistaina Kansojen liigassa Englannin vieraana 0-2. Hän pääsi tauolla vaihdosta kentälle Jere Urosen tilalle vasemmaksi pakiksi ja oli suurissa vaikeuksissa läpi toisen jakson.

Englannin kolmannella sarjatasolla pelaava Niskanen oli omalta osaltaan mukana kummassakin kotijoukkueen osumassa. Ensimmäisessä hän antoi harhasyötön, josta Englanti rokotti nopeasti, ja toisessa kotijoukkue murtautui maalintekoon Niskasen laidalta, kun hän päästi vastustajan selkänsä taakse.

Kanerva selitti Ylen haastattelussa, että hän halusi nähdä Urosen ja Niskasen kentällä Englantia vastaan. Kreikan vieraana vasempana pakkina pelasi Tomas Galvez.

– Halusin nähdä Ilmari Niskasen näissä ympyröissä. Ei siinä mitään. Jere päästi muutaman kerran selustaan, mutta pelasi suhteellisen OK.

– ”Immulla” oli vähän vaikeuksia. Tietenkin harmittaa nuo maalit, tuli vähän hölmösti. Sählättiin sivurajaheitto. Toisessa maalissa oli turhan aggressiivista prässiä. Selusta aukesi ja vastustaja pääsi pelaamaan sinne. Ne maalit olisivat olleet estettävissä.

– Tomas pelasi hyvän pelin Kreikkaa vastaan. Jerellä ja Ilmarilla oli nyt sauma näyttää. Saatiin lisää infoa lokakuulle, sanoi Kanerva viitaten seuraaviin peleihin.

Niskasella on tilillään 21 ottelua A-maajoukkueessa.

Kansojen liigan B-divisioonan lohko 2
#JoukkueOVTHMP
1Kreikka GRE22005-06
2Englanti ENG22004-06
3Irlanti IRL20020-40
4Suomi FIN20020-50

LUE MYÖS