Eurooppa-liigan liigavaihe potkaistiin käyntiin keskiviikkona.

Lohkovaiheet ovat taakse jäänyttä elämää, ja Mestarien liigan tapaan myös Eurooppa-liigassa pelataan tätä nykyä liigavaihetta. Tästä kaudesta lähtien Eurooppa-liigan otteluita pelataan torstain lisäksi myös keskiviikkoisin.

Norjan pääsarjaa selvällä erolla johtava Bodø/Glimt aloitti urakkansa Eurooppa-liigassa komeasti. Bodø/Glimt kaatoi Porton maalein 3-2, vaikka joutui pelaamaan lähes koko toisen jakson vajaalla.

Tanskalainen Midtjylland oli lähellä yllätystä, sillä se johti Hoffenheimiä vielä loppuhetkillä, mutta Max Moerstedt toi saksalaiset tasoihin 89. minuutilla. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin. Ruotsalainen Elfsborg taipui AZ Alkmaarin vieraana 2-3.

Eurooppa-liigan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Manchester United joutui tyytymään pistejakoon, kun se päätyi Old Traffordilla 1-1-tasapeliin Twenten kanssa. Christian Eriksen iski ottelun avausmaalin 35. minuutilla, mutta Twente nousi tasoihin toisella jaksolla. Sam Lammers käytti hyväkseen Eriksenin virheen ja laukoi pallon varmasti ohi Manchester Unitedin maalia vartioineen André Onanan.

Kiovan Dynamo isännöi Laziota Hampurissa pelatussa ottelussa. Lazio oli tyly vieras haettuaan täyden pistepotin kotimatkalle maalein 3-0. Lazion Boulaye Dia iski kaksi maalia.

Pikkuhuuhkajista tutut Casper Terho ja Adam Marhiev ovat tositoimissa torstaina. Terhon Royal Union Saint-Gilloise ottaa mittaa Fenerbahçesta ja Marhievin RFS haastaa romanialaisen FCSB:n.